Οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Άγκυρας για την προμήθεια και δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη
Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Άγκυρας για την προμήθεια και δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Στρατιωτικο-τεχνική Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.
«Ο διάλογος για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400 βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ecoturk.
«Αναμένουμε την τελική απόφαση της τουρκικής πλευράς» έσπευσε να προσθέσει ο Ρώσος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη ολοκληρώσει την παράδοση της πρώτης συστοιχίας των S-400, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.
Μάλιστα, η Ουάσιγκτον απείλησε την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, ενώ ανέστειλε την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάπτυξης των προηγμένων μαχητικών F-35.
Κι αυτό, διότι θεωρεί ότι οι S-400 είναι ικανοί να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες για την τεχνολογία των F-35, αποδυναμώνοντας την αμυντική ισχύ του ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Σουγκάγιεφ, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν παραγγελίες ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
«Μπορούμε να δηλώσουμε σήμερα ότι το χαρτοφυλάκιο των τουρκικών παραγγελιών για ρωσικούς εξοπλισμούς εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάριο».
ΠΗΓΗ: Sputnik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









