• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Υπερβόμβα» από Ρωσία! Ρομποτικές μηχανές και άρματα πολεμούν μόνα τους! Σκορπίζουν τρόμο οι εικόνες

«Υπερβόμβα» από Ρωσία! Ρομποτικές μηχανές και άρματα πολεμούν μόνα τους! Σκορπίζουν τρόμο οι εικόνες

Η προειδοποίηση του Πούτιν έγινε πράξη...

Ο ρωσικός στρατός θα αποκτήσει σύντομα αυτόνομα ρομπότ πολέμου ικανά να ενεργούν ανεξάρτητα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, προσθέτοντας ότι η Μόσχα έχει ξεκινήσει μαζική παραγωγή τέτοιων μηχανημάτων, είδηση που προκαλεί, αν μη τι άλλο, τρόμο στους διεθνιστές του ΝΑΤΟ και της Δύσης.

«Αυτά δεν είναι μόνο μερικά πειραματικά πρωτότυπα, αλλά ρομπότ που μπορούν πραγματικά να προβληθούν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς μπορούν να πολεμήσουν μόνα τους»,δήλωσε ο υπουργός στο ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Zvezda κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Νέα Γνώση». Το φόρουμ διοργανώνεται σε αρκετές ρωσικές πόλεις από τις 20 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου και είναι μια σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με κορυφαίους ειδικούς σε διάφορους τομείς.

«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια» για την ανάπτυξη «των όπλων του μέλλοντος», είπε ο Σόιγκου, αναφερόμενος σε πολεμικά ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τα ρομπότ, τα οποία λέγεται ότι μπορούν να έχουν ανεξάρτητη πρόσβαση σε μια κατάσταση πολεμικής σύγκρουσης, αποτελούν μέρος του νέου υπερσύγχρονου οπλοστασίου στο οποίο επικεντρώνεται επί του παρόντος ο ρωσικός στρατός.

ΆΛλωστε ο Πούτιν προειδοποίησε: «Όποιος πάει να μας δαγκώσει, θα του σπάσουμε τα δόντια».

Η Ρωσία έχει ήδη παρουσιάσει μια ποικιλία αυτόνομων και ημι-αυτόνομων μηχανών, μερικές από τις οποίες έχουν κάνει το ντεμπούτο τους, έτοιμες για μάχη.

Το ένα είναι το Uran-9, ένα σύστημα ρομποτικών όπλων πολλαπλών χρήσεων που μοιάζει με μια μικρή δεξαμενή εξοπλισμένη με ένα πιστόλι 30 mm, αρκετά πυροβόλα και τέσσερις πυραύλους κατά των δεξαμενών. Σχεδιασμένο για αναγνώριση και υποστήριξη πυρκαγιάς, μπορεί να βοηθήσει στρατιώτες στο πεδίο της μάχης για να ελαχιστοποιήσει τα πιθανά θύματα.

Ένα άλλο μοντέλο της σειράς “Uran” είναι μια αυτόνομη μονάδα αποναρκοθέτησης που ονομάζεται Uran-6. Ένα ρομπότ τύπου μπουλντόζα που ζυγίζει έως και έξι τόνους, έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ασφαλή περάσματα για στρατιώτες που περπατούν στα ναρκοπέδια. Και οι δύο μονάδες «Ουράν» χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία από τον ρωσικό στρατό κατά την αντιτρομοκρατική εκστρατεία στην Συρία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Russia Today, ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε σύντομα να εκτοξεύσει ακόμη πιο ισχυρές ρομποτικές πολεμικές μηχανές: οι μηχανικοί του εργάζονται επί του παρόντος πάνω σε αυτόνομα συστήματα με βάση τα τανκ T-72 και T-14 Armata ικανά να μεταφέρουν βαριά όπλα. Το καλοκαίρι του 2020, το T-14 Armata πέρασε από μια δοκιμή όπου η τεχνητή νοημοσύνη του εντόπισε με επιτυχία διάφορους στόχους σε δύσκολο έδαφος, ενώ λειτουργούσε χωρίς πλήρωμα.

Το ναυτικό οπλοστάσιο της Ρωσίας πρόκειται να ενισχυθεί με αεροσκάφη Poseidon – τεράστια ρομποτικά μίνι υποβρύχια με πυρηνική ικανότητα με μικροσκοπικό πυρηνικό αντιδραστήρα που μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.

Το αυτόνομο υποβρύχιο μπορεί αργά να πλησιάσει το εχθρικό έδαφος σε βαθιά υποβρύχια με χαμηλή ταχύτητα. Εάν εντοπιστεί, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ταχύτητά του και να ξεπεράσει τους διώκτες του πριν επιστρέψει στην λειτουργία μυστικότητας. Η αποκάλυψη του Ποσειδώνα ώθησε έναν αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκφράσει τις ανησυχίες του για την πιθανή του ικανότητα να εξαπολύσει ένα «ραδιενεργό τσουνάμι» στις αμερικανικές ακτές.

Τα ρομπότ δεν είναι η μόνη τεχνολογία αιχμής στη διάθεση του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με τον Shoigu, η Μόσχα σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει όπλα λέιζερ. «Αυτό ήταν επιστημονική φαντασία πριν από περίπου 20 χρόνια», είπε ο υπουργός, «τώρα είναι πραγματικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ: