• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΡΩΣΙΑ
  • Το ‘πε και το κανε ο Πούτιν: Το ΒΙΝΤΕΟ για την Συρία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι

Το ‘πε και το κανε ο Πούτιν: Το ΒΙΝΤΕΟ για την Συρία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι

Βίντεο που δείχνει την παράδοση των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-300 στην Συρία έδωσε στη δημοσιότητα ο ρωσικός στρατός μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Zvezda.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα είχε ολοκληρώσει την παράδοση 49 μονάδων αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, η απόφαση έχει στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην Συρία, ύστερα από την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Μόσχα επιθυμεί να ενισχύσει την ασφάλεια των στρατιωτών της μετά την κατάρριψη του στρατιωτικού αεροσκάφους, για την οποία κατηγορεί το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος χρησιμοποίησε το ρωσικό ως ασπίδα ενάντια στα συριακά αμυντικά συστήματα.

Η Ρωσία αξιοποιεί την συγκυρία μετά την «γκάφα» των Ισραηλινών και γεμίζει την Συρία με S-300, θωρακίζοντας τα συμφέροντά της, και φυσικά έπεται συνέχεια.

Ο Σοϊγκού τόνισε ότι τους επόμενους τρεις μήνες ο συριακός στρατός θα εκπαιδευτεί ώστε να μάθει να χρησιμοποιεί τα νέα συστήματα.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu