Τί θα συζητήσουν Α. Μερκελ – Β. Πούτιν- Σήμερα η συνάντηση στη Ρωσία

Στο Σότσι, της νότιας Ρωσίας, μεταβαίνει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τα «καυτά» διεθνή ζητήματα, όπως η συριακή κρίση, η αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν αλλά και το ουκρανικό.

 

Οι σχέσεις των χωρών είναι τεταμένες όπως και οι σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση. Η συζήτηση Μέρκελ – Πούτιν έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μιάμιση ώρα, ενώ έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Τα διμερή θέματα οικονομίας και εμπορίου δεν πάνε τόσο καλά,για το λόγο αυτό οι Γερμανοί επιχειρηματίες, που συνοδεύουν την Άγκελα Μέρκελ, ελπίζουν τώρα ότι, θα αμβλυνθούν οι διαφορές και θα καταφέρουν να αποκομίσουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

Μέρκελ και Πούτιν γνωρίζονται από το 2005 ωστόσο η σχέση τους θεωρείται ψυχρή. Η γερμανική κυβέρνηση είναι οργισμένη με την επίθεση των Ρώσων χάκερ και η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε για περίεργους «υβριδικούς» πολέμους. Για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν υπάρχουν σημεία σύγκλισης Γερμανίας-Ρωσίας.

Όσον αφορά τη βασική διαφορά μεταξύ Γερμανίας – Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Για τη Γερμανία, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή ειρήνη. Για την Μόσχα, επρόκειτο για ένα ελεύθερο δημοψήφισμα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu