Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από το δίκτυο «Russia Today», η τελετή υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος εξήρε την επίσκεψη του Σαουδάραβα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στο φόρουμ “Στρατός 2021”, σημειώνοντας ότι μπορούσε να δει τα τελευταία μοντέλα ρωσικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους στη Συρία.
Ο Σόιγκου τόνισε την αποφασιστικότητα της Ρωσίας «να αναπτύξει σταθερά τη διμερή συνεργασία στον στρατιωτικό και στρατιωτικό-τεχνικό τομέα σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
«Θεωρούμε την προσωπική σας παρουσία στο φόρουμ ως επιβεβαίωση της προσέγγισης της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τη συνέχιση της ενίσχυσης της συνεργασίας με τη Ρωσία», είπε ο Ρώσος υπουργός.
Στην πόλη Κουμπίνκα, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχα, πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα οι δραστηριότητες του διεθνούς στρατιωτικού -τεχνικού φόρουμ «Στρατός – 2021», με μεγάλη διεθνή συμμετοχή.
Το φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου, στο Εθνικό Στρατιωτικό Συγκρότημα Πάτριοτ, στο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Πεδίο Αλαμπίνο και στο Αεροδρόμιο Κουμπίνκα.
Το φόρουμ ξεκίνησε χθες, αλλά τα επίσημα εγκαίνια έγιναν σήμερα. Το φόρουμ χωρίζεται σε εκθέσεις, στρατιωτικούς διαγωνισμούς και επιστημονικά και εμπορικά προγράμματα. Διοργανώνονται διάφορα πρωτόκολλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του φόρουμ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε σήμερα στην τελετή έναρξης του Στρατιωτικού Φόρουμ., καταλήγει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









