Χτύπημα υπέστησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μεγάλη αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν όπλα που είχαν στείλει Αμερικανοί και Βρετανοί, και μάλιστα τα είχαν προωθήσει σχετικά κοντά στον Δνείπερο ποταμό.
Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα απόθεμα ξένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών και βρετανικών αντιαρματικών πυραύλων Javelin και NLAW, καταστράφηκε στην πόλη Zytomyr. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας.
Δείτε στον χάρτη που βρίσκεται η πόλη! Αυτό σημαίνει πως αφενός οι Ουκρανοί μπόρεσαν να προωθήσουν μέχρι αυτό το σημείο όπλα, αφετέρου πως οι Ρώσοι έχουν πληροφόρηση για τις όποιες κινήσεις και χτυπούν άνετα το σημείο δυτικά του Δνείπερου.

Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί συνολικά 2.037 αντικείμενα στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων 71 σημείων ελέγχου και σταθμών επικοινωνίας, 98 συστημάτων αεράμυνας S-300, Buk M-1 και Osa, καθώς και 61 ραντάρ.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 708 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 74 πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, 505 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού αυτοκινήτων, 261 πυροβόλα και όλμους, 56 drones, καθώς και 66 αεροσκάφη στο έδαφος και 16 ακόμη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas»
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
- “Οδύσσεια”: Εντυπωσιάζει το πρώτο trailer της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής του Νόλαν
- Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα θα συζητηθούν
- Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για παράνομες επιδοτήσεις σε συνδικαλιστή και δύο αγρότες από την Κρήτη
- Είναι τόσο απλά τα λόγια! Γιατί δεν τα ακούν αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν;
- Φάμελλος από Θεσσαλονίκη: “Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Πολιτεία για να υπάρχει κοινωνικό κράτος”
- Μπλόκο Νίκαιας – Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τη σήραγγα των Τεμπών









