Ρωσία: Drone Poseidon υποβρύχιο πυρηνικής ενέργειας(φωτο)

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ξεκίνησε τις δοκιμές των υποβρυχίων drone Poseidon, ανέφερε την Πέμπτη το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

 

«Διεξάγονται δοκιμές στις σειρές του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για να επιβεβαιωθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της συσκευής [Poseidon] κατά τη διάρκεια της χρήσης σε πραγματικό περιβάλλον και να ελεγχθούν οι παράμετροι της κίνησης της συσκευής κατά μήκος της διαδρομής σε αυτόνομη λειτουργία» ανέφερε το Υπουργείο.

Η ανάπτυξη νέων στρατηγικών συστημάτων όπλων «στοχεύει στην αύξηση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας και στην πρόληψη οποιασδήποτε επιθετικότητας εναντίον της χώρας μας και των συμμάχων της», τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

Στην ομιλία του προς το έθνος στα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Ρωσίας την 1η Μαρτίου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε για πρώτη φορά τις προσπάθειες της χώρας να αναπτύξει ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο πυρηνικό όχημα που να μπορεί να μεταφέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές και είναι ικανό να καταστρέφει ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων και άλλους στόχους.

Ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού Σεργκέι Κορόλιοφ δήλωσε αργότερα ότι το νέο όπλο θα επέτρεπε στο στόλο να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών σε ύδατα που γειτνιάζουν με το εχθρικό έδαφος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ναυτικό διοικητή, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι δοκιμές του βασικού στοιχείου του drone, του μικρού πυρηνικού κινητήρα.

Το Poseidon μαζί με τους μεταφορείς τους – τα υποβρύχια με πυρηνική ενέργεια – αποτελούν τμήμα του επονομαζόμενου ωκεάνιου συστήματος πολλαπλών χρήσεων.

«Το κύριο πλεονέκτημα του Poseidon είναι ότι είναι 100% αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τα αντίμετρα του εχθρού. Οι μοναδικές δυνατότητες του θα επιτρέψουν στο ρωσικό ναυτικό να καταπολεμήσει τις μονάδες επιφανείας ενός δυνητικού εχθρού σε όλες τις περιοχές του ωκεάνιου θεάτρου και να χτυπήσει τις παράκτιες εγκαταστάσεις σε άλλες ηπείρους «, ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική της ασφάλεια και η ανάπτυξη νέων στρατηγικών συστημάτων όπλων αποσκοπεί στην αύξηση του αμυντικού δυναμικού της Ρωσίας και στην πρόληψη οποιασδήποτε επιθετικότητας εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της, τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

Ο επικεφαλής αναλυτής της ομάδας συμβούλων για τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Ιγκόρ Κασατόνοφ είπε ότι «όλα τα μέτρα για τη δημιουργία του συστήματος Poseidon διεξάγονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εγκρίθηκε από τον υπουργό Άμυνας».

Το ωκεάνιο σύστημα πολλαπλών χρήσεων του Poseidon είναι ένας κυρίως νέος τύπος θαλάσσιων υποβρυχίων όπλων που βασίζεται στη χρήση των αεροσκαφών. Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του για το έθνος και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Ρωσίας, η χώρα είχε ολοκληρώσει επιτυχώς τον Δεκέμβριο του 2017 τον κύκλο των δοκιμών της πυρηνικής μονάδας πρόωσης για την τοποθέτησή της στο υποβρύχιο drone Poseidon.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu