• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προβληματισμένο το ΝΑΤΟ: Κάποιος “χακάρει” το GPS – Η τεχνολογία που κρύβει την θέση του Πούτιν (Βίντεο)

Προβληματισμένο το ΝΑΤΟ: Κάποιος “χακάρει” το GPS – Η τεχνολογία που κρύβει την θέση του Πούτιν (Βίντεο)

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι Αμερικανοί. Αυτό που συμβαίνει το περιμένανε, αλλά τους ανησυχεί.
 Του Γιώργου Φαρμάκη

Χωρίς να δίνουν πολλές λεπτομέρειες, ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη του hacking.

Άγνωστοι «χακάρουν» το GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης) το οποίο χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός στις εκτός συνόρων αποστολές του. Σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση C4ADS που ασχολείται με θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, 9.883 υποθέσεις τέτοιου είδους ταλαιπωρούν τον στρατό.

Οι παραπάνω επιθέσεις δημιούργησαν την ανάγκη χρήσης νέων μεθόδων Εντοπισμού θέσης. Τσιπάκια που μπαίνουν μέσα σε έξυπνα ατομικά στρατιωτικά ρολόγια, είναι ικανά να κάνουν την «δουλειά» του GPS υποστηρίζουν. Επίσης, την στιγμή αυτή οι Αμερικανοί ετοιμάζουν και «έξυπνες στρατιωτικές μπότες» οι οποίες έχουν την δυνατότητα να μετράνε τα βήματα που κάνουν οι στρατιώτες.

Είναι φανερό ότι το σύγχρονο πεδίο μάχης άλλαξε ριζικά. Οι επιθέσεις που δέχονται οι Αμερικανοί, τους έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα καθώς δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται, αν και υποστηρίζουν ότι μπαίνει «ρωσικός δάκτυλος». Δεν μπορούν να αποδείξουν αυτόν τον ισχυρισμό, όμως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις.

Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν οι Αμερικανοί προσπαθήσουν να επιχειρήσουν σε κάποιο μέρος του κόσμου και ξαφνικά μείνουν “τυφλοί”.

Άλλο ένα “περίεργο περιστατικό”: Οι Ρώσοι σε θέματα ηλεκτρονικού πολέμου βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από ότι φαίνεται. Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρεμβάλουν, ώστε το GPS να μην είναι δυνατό να εντοπίζει την θέση του Πούτιν.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο επειδή έγινε γνωστό ότι οι εφαρμογές GPS που χρησιμοποιούν τα έξυπνα κινητά των πολιτών, επηρεάζουν τις αντίστοιχες στρατιωτικές (εφαρμογές).

Βλέποντας τον κίνδυνο, οι Αμερικανοί λανσάρουν νέες Ψηφιακές μεθόδους Εντοπισμού Θέσης.

Πηγή εικόνας:pexels