• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πούτιν σε Δύση: «Υπάρχουν απειλές στα σύνορά μας, για αυτό ο στρατός μας είναι σε ύψιστη ετοιμότητα»

Πούτιν σε Δύση: «Υπάρχουν απειλές στα σύνορά μας, για αυτό ο στρατός μας είναι σε ύψιστη ετοιμότητα»

Για να μην ξεχνιούνται ορισμένοι μπροστά και πίσω από το παγκόσμιο προσκήνιο.

Οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-500 ολοκληρώνονται με επιτυχία, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και τους επικεφαλής επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το sputniknews, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στους S-500, επεσήμανε ότι το επόμενο βήμα είναι η προμήθεια των στρατευμάτων με αυτού του είδους το σύστημα αεράμυνας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2020, σε ό,τι αφορά τον ρωσικό στρατό, όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, παρά την πανδημία.

Κατά τον Τσαρ Βλαντ η ετοιμότητα μάχης των μονάδων του στρατού παρέμεινε υψηλή.

«Η δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι και οι απειλές για την ασφάλεια του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κοντά στα σύνορά μας, απαιτούν συνεχή και υψηλή ετοιμότητα μάχης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Όλοι οι τύποι και όλα τα είδη στρατευμάτων πρέπει να αναπτυχθούν με ισορροπημένο και συστηματικό τρόπο, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις σύγχρονες τάσεις στη στρατιωτική στρατηγική και τις τακτικές των παγκόσμιων ηγέτιδων στρατιωτικών δυνάμεων».

Και συνέχισε:

«H δυναμική της λεγόμενης «πυρηνικής τριάδας» έχει ενισχυθεί, καθώς ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό λαμβάνουν τα πιο σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό με υψηλή δυναμική, τη στιγμή μάλιστα που το σύστημα υπερηχητικού πυραύλου Zircon βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών».