• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πολυεθνική πρόκληση κατά της Ρωσίας, με συμμετοχή και της Ελλάδας! Έντονη κινητικότητα στη Μαύρη Θάλασσα!

Πολυεθνική πρόκληση κατά της Ρωσίας, με συμμετοχή και της Ελλάδας! Έντονη κινητικότητα στη Μαύρη Θάλασσα!

Στην «σκιά» των τελευταίων σκληρών δηλώσεων μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στη Μαύρη Θάλασσα!

Μπροστά στην εμφάνιση όλο και περισσότερων νατοϊκών πολεμικών πλοίων, η Ρωσία κινητοποιεί τον στόλο της μεταφέροντας έτσι ένα μήνυμα στις επιδιώξεις της Δύσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν να παρακολουθούν τις ενέργειες του αμερικανικού αντιτορπιλικού (καταστροφέα) Thomas Hudner.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας και όσα μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες ρωσικά ΜΜΕ:

«Οι δυνάμεις και τα μέσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις ενέργειες του καταστροφέα «Thomas Hudner», ο οποίος εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 20 Μαρτίου».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ρωσική ιστοσελίδα «Avia.Pro», η ρωσική φρεγάτα “Ναύαρχος Έσσεν” εκτόξευσε πυραύλους cruise “Caliber” (Kalibr) κατά εικονικών στόχων, προειδοποιώντας έτσι τις ναυτικές νατοϊκές δυνάμεις πως θα βρεθούν προ ολοκληρωτικών χτυπημάτων σε πιθανή εχθρική του ενέργεια κατά ρωσικού εδάφους.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πόσο κοντά έφτασαν οι ρωσικοί πύραυλοι από τα νατοϊκά πλοία.

Η είσοδος ακόμη τριών αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα χτύπησε νέο «καμπανάκι» στο ρωσικό Π.Ν. .

«Η Ρωσία όχι μόνο ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εκτοξεύσεις πυραύλων, αλλά και απέδειξε στις Ηνωμένες Πολιτείες την ετοιμότητά της να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα ενάντια σε στόχους που αποτελούν την παραμικρή απειλή για τη χώρα μας», μεταδίδει το ρωσικό μέσο.

.

Οι ΗΠΑ φέρνουν κι άλλες νατοϊκές χώρες ενώπιον του ρωσικού στόλου

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου, οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ “Poseidon 21” πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.

Διευθύνονταν από τη Ρουμανία, καθώς και στρατιωτικές δυνάμεις από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Εξάλλου ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ήταν εκείνος που υποσχέθηκε ότι το ΝΑΤΟ θα αυξήσει την παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα σε απάντηση των «προκλητικών ενεργειών της Ρωσίας».

Προ μερικών ημερών ο ρωσικός στόλος τέθηκε ξανά σε συναγερμό μετά την είσοδο στη Μαύρη Θάλασσα της ισπανικής φρεγάτας «Mendes Nunez»:


Θυμίζουμε πως μετά από εντολή του ΓΕΕΘΑ, από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 05 Μαρτίου, το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «POSEIDON 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας καθώς και μονάδες της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two – SNMCMG2).

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις Αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και έρευνας – διάσωσης.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μία άσκηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή με την ονομασία «Sea Shield 21» με τη συμμετοχή στρατευμάτων από 8 νατοϊκά κράτη, μεταξύ των άλλων και της Ελλάδας.