• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πεδίο «ΜΑΧΗΣ» η Πολωνία – Το ρωσικό τεστ για την απόλυτη αναμέτρηση (vid)

Πεδίο «ΜΑΧΗΣ» η Πολωνία – Το ρωσικό τεστ για την απόλυτη αναμέτρηση (vid)

s400-1
Η διπλωματία αργεί και τα όπλα ετοιμάζονται...

S-400 εναντίον F-35.

Τα υπερόπλα των «αιώνιων εχθρών» θα αναμετρηθούν σύντομα! Ποιος θα κερδίσει την παγκόσμια εξοπλιστική κυριαρχία;

Όπως μεταδίδεται, ο ρωσικός στρατός, τον περασμένο μήνα, πραγματοποίησε δοκιμές στα πυραυλικά συστήματα S-400, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων στο νότιο Αστραχάν.

Τι αποτελέσματα προέκυψαν;

Η άσκηση που έλαβε χώρα αφορούσε πρωτίστως την ρωσική αεράμυνα ενώ σε αυτή έλαβαν μέρος περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες.

Όπως αναφέρουν οι EurAsian Times, οι Ρώσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τους S-400 εναντίον αμερικανικών stealth μαχητικών, κυρίως F-35. Έως ότου συμβεί αυτό, οι S-400 δοκιμάζονται συνεχώς με ρωσικά stealth. Όλα δείχνουν, σημειώνουν αναλυτές, πως οι Ρώσοι έχουν, κατά πάσα βεβαιότητα, στα χέρια τους την απάντηση στην τεχνολογία των F-35. Άπαξ και εντοπίζουν τα δικά τους stealth μαχητικά, τίποτα δεν τους εμποδίζει να εντοπίζουν τα αμερικανικά F-35.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ;

Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ενέκρινε την πώληση 32 υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35 στην Πολωνία, κάτι που φυσικά δεν άρεσε καθόλου στην Μόσχα.

Όπως αναφέρεται, τα καταδιωκτικά MiG-29 και Su-22 της πολωνικής πολεμικής αεροπορίας θα αντικατασταθούν από τα F-35.

Σίγουρα, οι stealth δυνατότητες των F-35 θα δοκιμαστούν στην Πολωνία. Αυτό γιατί η ακτίνα των ρωσικών S-400 που αναπτύσσονται στο exclave του Καλίνινγκραντ θα συμπέσει με την ακτίνα δράσης που θα έχουν τα πολωνικά F-35!

Περιμένουμε λοιπόν μεγάλη «μάχη», μιας και η ακτίνα δράση των ρωσικών S-400 «σκεπάζει» την μισή Πολωνία. Αυτό σημαίνει πως οι δύο στρατοί θα δοκιμάσουν τα συστήματα τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως τα πυραυλικά τους συστήματα μπορούν να «κλειδώσουν» οποιονδήποτε στόχο. Στην αντίποδα, οι ΗΠΑ διατείνονται πως η τεχνολογία stealth των F-35 είναι «ανίκητη».

Η απάντηση ΠΡΟΣΕΧΩΣ στην Πολωνία.