• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Ρώσοι επεκτείνουν την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία

Οι Ρώσοι επεκτείνουν την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο πραγματοποιεί εργασίες που αφορούν την επέκταση της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ στη Συρία, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ρώσος αντισμήναρχος.

«Συνεχίζεται η ανακατασκευή του αεροδρομίου, αναπτύσσονται οι υποδομές ολόκληρης της αεροπορικής βάσης μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν τους χώρους διαμονής και ανάπαυσης», δήλωσε ο αντισμήναρχος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η βάση Χμεϊμίμ είναι μια σύγχρονη αεροπορική βάση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία είναι σε θέση να δέχεται όλους τους τύπους των αεροσκαφών, από ελικόπτερα έως βαρέα στρατιωτικά μεταγωγικά και πυραυλοφόρα μαχητικά αεροσκάφη.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται η ανακατασκευή του δεύτερου διαδρόμου προσαπογείωσης, η οποία θα αυξήσει τις δυνατότητες του. Έχουν κατασκευαστεί νέες εγκαταστάσεις για την στάθμευση των αεροσκαφών. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις προστατεύουν τα αεροσκάφη από ενδεχόμενες επιθέσεις στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), από την βροχή και από τον ήλιο», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματικός.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές διαθέτουν εσωτερικό σύστημα τροφοδοσίας των αεροσκαφών, χάρη στο οποίο μειώνεται σημαντικά ο χρόνος προετοιμασίας των αεροσκαφών για να απογειωθούν και πάλι.

Ο Ρώσος αξιωματικός ανέφερε επίσης ότι σήμερα οι πιλότοι της βάσης πραγματοποιούν κυρίως εκπαιδευτικές πτήσεις μάχης.

«Τον Δεκέμβριο του 2017 μεγάλος αριθμός προσωπικού και αεροσκαφών είχε αποσυρθεί από τη βάση και είχε μεταφερθεί στις μόνιμες αεροπορικές τους βάσεις», δήλωσε ο Ρώσος αντισμήναρχος προσθέτοντας ότι «σήμερα στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ βρίσκονται περίπου 30 αεροσκάφη, πρόκειται για σύγχρονα Su-35C ,Su-34 και Su-24, στρατιωτικά ελικόπτερα MI-35 και MI-8AMTSH».

photo:pexels