• Αρχική
  • Άρθρα
  • Mαζικές ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα (Βίντεο)

Mαζικές ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα (Βίντεο)

Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία και 40 αεροσκάφη συγκεντρώθηκαν σε μια τεράστια κοινή άσκηση

του Μαύρου και του Βορείου Στόλου της Ρωσίας, παρέχοντας την ευκαιρία να δούμε κάποια από τα hot όπλα της χώρας σε δράση.

Οι πυραύλοι κρουαζιέρας Kalibr ξεκίνησαν από δύο τύπους πλατφορμών κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Τα πληρώματα της φρεγάτας του Admiral Grigorovich και του μικρού πυραυλικού ορχήματος Orekhovo-Zuevo πραγματοποίησαν ρίψεις πυρών επιφανείας, ενώ το υποβρύχιο Kolpino έριξε υποβρυχίως Kalibr. Αυτοί οι πυραύλοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε πραγματική μάχη, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά τους κατά τη διάρκεια της ρωσικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Συρία.

Ένα δίδυμο αεριωθούμενων μαχητικών MiG-31K δοκίμασε τους πυραύλους αέρος Kinzhal σε μια από τις ακτές. Το υλικό είναι ένα από τα πολλά υπερηχητικά συστήματα που προετοιμάζονται για τον στρατό της χώρας μαζί με το αεροπλάνο Avangard, το οποίο είναι τοποθετημένο σε πυροσβεστικά βαγόνια ICBMs και το βλήμα Zircon (Tsirkon) που αναπτύχθηκε για το Ναυτικό. Αυτά τα είδη όπλων λέγεται ότι μπορούν να ξεπεράσουν οποιαδήποτε υπάρχουσα άμυνα αέρος, ταξιδεύοντας αρκετές φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου και κάνοντας συνεχώς ελιγμούς.

Τα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ivanovets και Naberezhnye Chelny έριξαν επίσης πυραύλους P-270 Moskit, ενώ τα παράκτια συστήματα πυραύλων του Ούτου κατέστρεψαν τους ναυτικούς στόχους που μιμούνταν εχθρικά πλοία.

photo video grab