• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιδού τα «θηρία» της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδού τα «θηρία» της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας με αφορμή το Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ «Army 2020» που ξεκινά δημοσιοποίησαν δύο εντυπωσιακά βίντεο.

Με αφορμή την έναρξη του Διεθνούς Στρατιωτικού – Τεχνικού Φόρουμ «Army 2020» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη βάση της αεροπορικής βάσης Κουμπίνκα και Αλαμπίνο κοντά στη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα δύο εντυπωσιακά βίντεο, που παρουσιάζουν τη δύναμη της Ρωσίας στον αέρα.

Τα βίντεο υψηλής ποιότητας παρουσιάζουν τα δύο μεγαλύτερα πολεμικά αεροπλάνα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, να πλησιάζουν τους χειριστές της κάμερας προκειμένου να προσγειωθούν.

Στο πρώτο, ο θόρυβος των τεσσάρων τουρμπο-κινητήρων των 15.000 ίππων οι οποίοι τροφοδοτούν το Tupolev Tu-95MS είναι εκκωφαντικός, καθώς βρυχόνται πλησιάζοντας από πάνω.

Το μοντέλο MS του Tu-95 που ονομάζεται «Bear» δηλαδή «Αρκούδα» από το ΝΑΤΟ, είναι η τελευταία έκδοση του σχεδιασμένου πριν από περίπου 70 χρόνια αεροσκάφους, προσαρμοσμένο για να μεταφέρει πυραύλους για άμεσες επιθέσεις.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ένα Tu-160 «White Swan», δηλαδή «Άσπρος Κύκνος» να πλησιάζει προς προσγείωση.

Το αεροσκάφος χρονολογείται από τα τελευταία χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, το Tu-160 είναι μεγαλύτερο από το Tu-95, αλλά έχει τη δυνατότητα να πετάει με τη διπλάσια ταχύτητα από αυτή του ήχου.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου χρησιμοποιήθηκε στη σύγκρουση στη Συρία και τώρα αναβαθμίζεται κατά το πρότυπο M2, με χρώματα που το «κρύβουν» από τα ραντάρ, ισχυρότερους και αποδοτικότερους κινητήρες και βελτιωμένα αντίμετρα εναντίον αντιαεροπορικών πυραύλων.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)