Η Ρωσία μοιράζει πυραύλους σε όλον τον πλανήτη και έχει τον έλεγχο

«Η Ινδία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων S-400 με τη Ρωσία και θα την προχωρήσουμε.

Η θέση μας για το θέμα θα μεταβιβαστεί στις ΗΠΑ», δήλωσε ινδός υψηλόβαθμος αξιωματούχος λίγες ημέρες πριν την υπουργική συνάντηση μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ, σύμφωνα με το Sputnik.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Press Trust of India (PTI) το Νέο Δελχί σχεδιάζει να ζητήσει από την Ουάσινγκτον να μην επιβάλλει κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων λαμβάνοντας υπόψη τη μακρόχρονη ιστορία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας.

«Η Ινδία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων S-400 με τη Ρωσία και θα την προχωρήσουμε. Η θέση μας για το θέμα θα μεταβιβαστεί στις ΗΠΑ», δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή στο PTI.

Οι συζητήσεις σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ των δύο κρατών θα διεξαχθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί.

Εάν η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας ολοκληρωθεί, τότε η Ινδία θα γίνει η τρίτη χώρα που αγοράζει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα μετά την Κίνα και την Τουρκία.

Το θέμα είναι πως οι Ρώσοι θα έχουν σίγουρα μεριμνήσει την προσθήκη ειδικού μικροτσίπ στους πυραύλους που μοιράζουν εδώ και εκεί, φυσικά με το αζημίωτο, έτσι ώστε σε περίπτωση ξεσπάσματος πολέμου να έχουν το πάνω χέρι, σε ό,τι αφορά την χρήση των εν λόγω υπερπυραύλων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu