• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ρωσία έτοιμη να δοκιμάσει ένα από τα πιο ισχυρά πυροβόλα στον κόσμο

Η Ρωσία έτοιμη να δοκιμάσει ένα από τα πιο ισχυρά πυροβόλα στον κόσμο

Το πυροβόλο Malka, ένα από τα πιο ισχυρά πυροβόλα στον κόσμο, θα ξεκινήσει δοκιμές, με τη μαζική παραγωγή να αναμένεται για το 2021

Την έναρξη δοκιμών ενός από τα πιο ισχυρά πυροβόλα όπλα το κόσμου, του ρωσικού Malka, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Uralstransmash, της εταιρίας που κατασκευάζει το όπλο.

Ο Ντμίτρι Σεμιζόροφ, δήλωσε πως οι δοκιμές θα ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους, δηλώνοντας «τον Δεκέμβριο ολοκληρώνουμε μια βασική αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του όπλου.

Πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του συστήματος εισαγωγής, ενώ εγκαταστάθηκε και νέο σύστημα οργάνων. Την επόμενη χρονιά θα προετοιμαστούμε για την εργοστασιακή παραγωγή του συγκεκριμένου συστήματος πυροβολικού» εξήγησε.

Το Malka, πρόκειται για μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του 2S7 Pion και είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα πυροβολικού στον κόσμο. Μπορεί να εκτοξεύσει 2,5 βλήματα το λεπτό και η χωρητικότητα του είναι οκτώ βλήματα, ενώ χρειάζονται επτά άτομα για τον χειρισμό του.

Το όπλο με βάρος 46,5 τόννων, έχει την ιδιότητα να χρησιμοποιεί πυρομαχικά πολλών ειδών, μεταξύ των οποίων και βλημάτων με πυρηνική κεφαλή.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)