• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αποκάλυψη Πούτιν που προκάλεσε άγχος! Άρον-άρον αναδίπλωση από το Κίεβο, vid

Η αποκάλυψη Πούτιν που προκάλεσε άγχος! Άρον-άρον αναδίπλωση από το Κίεβο, vid

Η Μόσχα είναι αποφασισμένη...

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πέραν των σαφών προειδοποιήσεων που απηύθυνε στην «συλλογική Δύση», όπως αποκάλεσε τους διεθνιστές, κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στην Μόσχα, ανέλυσε τις προθέσεις της Ρωσίας στην στρατιωτική βιομηχανία, δείχνοντας πως όσοι θέλουν να την παρακάμψουν σε σχέση με την προώθηση παγκόσμιων σχεδίων, πρέπει να το σκεφτούν δυο και τρεις φορές.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ατομικού αποθέματος της σοβιετικής εποχής της χώρας θα αντικατασταθεί σύντομα από σύγχρονα όπλα, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα προτίθεται να αμυνθεί δυναμικά ενάντια σε ξένες επιθέσεις.

Ως μέρος των σχεδίων της χώρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είπε, αυτή την στιγμή αναθεωρείται το απόθεμα στρατηγικών όπλων, αναβαθμίζοντας τον παλαιότερο εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής με την τεχνολογία της επόμενης γενιάς, όπως τα «υπερηχητικά και λέιζερ όπλα».

Ο «Τσάρος» αποκάλυψε ότι ο προηγμένος πύραυλος RS-28 Sarmat θα παραδοθεί σε στρατεύματα  για το πεδίο της μάχης από το 2022! Πρόκειται για έναν βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος διαθέτει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να κατευθυνθούν εναντίον μεμονωμένων στόχων και ο καθένας να «παραδώσει» 350 κιλοτόνους πυρηνικής «φωτιάς». Πύραυλοι “επόμενης γενιάς” έχουν σχεδιαστεί για ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, περισσότερα από τα δύο τρίτα του στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρωσίας θα είναι «σύγχρονα» στο τέλος των επόμενων τριών ετών, ενώ περισσότερο από το 88% των πυρηνικών όπλων θα είναι έτοιμο φέτος.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στο Peresvet, ένα μυστικό πυροβόλο λέιζερ που λέγεται ότι έχει την δυνατότητα να καταρρίψει τόσο εχθρικά αεροσκάφη όσο και εισερχόμενους πυραύλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο έχει ήδη αναπτυχθεί σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Βλέποντας όλα αυτά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναγκάστηκε να καλέσει ανοιχτά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να τον συναντήσει στην εμπόλεμη ζώνη του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή. 

«Κύριε Πούτιν! Είμαι έτοιμος να πάω ακόμα παραπέρα και να σας προσκαλέσω να συναντηθούμε οπουδήποτε στο ουκρανικό Ντονμπάς, όπου γίνεται πόλεμος. Δόξα στην Ουκρανία!», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Άλλωστε ο ουκρανός ηγέτης δεν θα ήθελε να φάει την γραβάτα του όπως ο ομόλογός του της Γεωργίας Σαακασβίλι κατά την ρωσική επέλαση του 2008.