• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ετοιμάζεται η Μόσχα: Αύξηση των παραλαβών εξοπλισμού για της Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2020

Ετοιμάζεται η Μόσχα: Αύξηση των παραλαβών εξοπλισμού για της Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2020

Αύξηση των παραλαβών υλικού από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις υπήρξε κατά το 2020 εν συγκρίσει με το 2019 κατά 11% όπως ανέφερε ο Στρατηγός Mikhail Mizintzev ο οποίος είναι αρχηγός του Ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Αμύνης.

Κατά το Στρατηγό, η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας με τα στρατιωτικά εργοστάσια καθώς πέτυχαν να κρατήσουν την παραγωγή σε κανονικά επίπεδα παρά τις δυσκολίες που επέβαλε η πανδημία στην οικονομία και τις μετακινήσεις. Χάρη σε αυτό τον παράγοντα όχι μόνο έμεινε σταθερή η παραγωγή αλλά αυξήθηκε και παραδόθηκε στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις 11% περισσότερο υλικό.

Το Ρωσικό Ναυτικό είναι από τους πιο ευνοημένους της κατάστασης καθώς μέσα σε ένα χρόνο τα ναυπηγεία μπόρεσαν να ναυπηγήσουν, καθελκύσουν και προωθήσουν ολοκληρωμένα προς το Ρωσικό Ναυτικό  35 υποβρύχια και κύριες μονάδες επιφανείας με αποτέλεσμα να αυξηθεί το σύγχρονο υλικό του Ρωσικού Ναυτικού κατά 1/3 σε μόλις ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το Στρατηγό, οι αυξημένες αυτές δυνατότητες του Ρωσικού Ναυτικού επιδείχθηκαν στη Ναυτική παρέλαση για την Εορτή του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη φέτος την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.