Δοκιμές για τα ρωσικά Okhotnik αναμένονται το 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός εγχώριου Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος το οποίο θα είναι αντίστοιχο των δυτικών Valkyrie, Loyal Wingman και nEUROn με το σύστημα να υπόκεινται σε δοκιμές τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Okhotnik  είναι ένα Μ.Ε.Α. το οποίο έχει στελθ χαρακτηριστικά και προορίζεται για συνεργασία με τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας ενώ ακόμα χρειάζεται αρκετή εργασία προτού καταστεί έτοιμο για παραγωγή. Μία εκ των δοκιμών που απαιτείται να γίνουν είναι να δοκιμαστούν οι εκτοξευτές που θα βρίσκονται εσωτερικά του αεροχήματος και οι οποίοι θα φέρουν τους κατάλληλους πυραύλους αέρος-αέρος ή αέρος-επιφανείας, αναλόγως την περίσταση.

Οι εκτοξευτές αυτοί είχαν δοκιμαστεί πρόσφατα σε δοκιμές των αεροσκαφών Su-57 πριν την επίσημη έναρξη της γραμμής παραγωγής των μαχητικών αυτών στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Komsomolsk και κατασκευάζει και τα Su-35. Οι εσωτερικοί αυτοί εκτοξευτές είναι πάρα πολύ σημαντικοί καθώς σκοπός είναι το αεροσκάφος να μη φέρει σε εξωτερικούς φορείς τα όπλα του, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους πυραύλους, αλλά εσωτερικά και αν εκτοξεύονται εσωτερικά. Με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσεται όσο το δυνατόν περισσότερο το χαμηλό ίχνος του αεροσκάφους.

Κατά το δεύτερο μισό του 2021 είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές των εκτοξευτών αυτών όπου με επιτυχία αυτών, θα ακολουθήσουν άλλες δοκιμές πάνω στα αεροχήματα αυτά.