• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν το λέει κανείς: Ποιος κάνει κουμάντο στην Συρία και ποιος την έσωσε από τους Ισλαμιστές; (Βίντεο)

Δεν το λέει κανείς: Ποιος κάνει κουμάντο στην Συρία και ποιος την έσωσε από τους Ισλαμιστές; (Βίντεο)

Η συνεργασία της Ορθόδοξης Ρωσίας με την Τουρκία, έχει επικριθεί από τον ελληνικό και όχι μόνο τύπο.

Θεωρούμε ότι η Μόσχα πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα αλλά και εμείς σαν Κράτος δεν φροντίσαμε να προσεγγίσουμε το Κρεμλίνο, φοβούμενοι τις δυτικές αντιδράσεις. Η Τουρκία έχει δεχτεί επικρίσεις οι οποίες όμως δεν την αγγίζουν καθώς ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου συνεργάζεται άριστα με τον Πούτιν.

Αν και είναι λογικό να μας ενοχλεί η ρωσο-τουρκική συνεργασία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στις Διεθνείς Σχέσεις δεν υπάρχουν αγάπες και θρησκείες. Κυριαρχεί το κοινό συμφέρον και τίποτα παραπάνω. Η Τουρκία έδωσε ζωτικό χώρο στην Ρωσία και τώρα γεύεται τα ανταλλάγματα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως, ότι οι φίλοι γίνονται εχθροί και οι εχθροί φίλοι, ανάλογα με τα συμφέροντα. Τώρα που περνάει ρωσικός αγωγός Φυσικού Αερίου μέσα από την Τουρκία, όλα είναι καλά. Στο μέλλον όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί.

Είναι σίγουρο ότι αξίζει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Οι χώρες που δίνουν κάτι, παίρνουν κιόλας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Συρίας. Ο Άσαντ άνοιξε την χώρα του στην Ρωσία και παρακάτω θα διαβάσετε πιο είναι το αντάλλαγμα που πήρε.

Πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στην Συρία, πόσο μάλλον να δημιουργήσει και βάσεις στην χώρα.

Τα πράγμα όμως άλλαξαν και μετά από την παρέμβαση της κόκκινης αρκούδας στην Συρία, οι Ισλαμιστές έχασαν κατά κράτος.

Η Συρία ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Δείτε το βίντεο:

Αυτό που δεν λέει κανείς: Η Ορθόδοξη Ρωσία συνεργάζεται με την Μουσουλμανική Τουρκία αλλά από την άλλη έσωσε και την Συρία από το Ισλαμικό Κράτος.

Photo:pexels