Αυτό είναι το «όπλο της απόλυτης καταστροφής» που ετοιμάζει η Ρωσία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασε στα ψιλά -άλλωστε όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε τα νέα οπλικά συστήματα που ετοιμάζει η χώρα, ήταν καταιγιστικός-, ωστόσο ο ιστοχώρος Business Insider το παρατήρησε και... ανησύχησε πολύ.

 

Τόσο που το ονόμασε το «doomsday weapon», δηλαδή, το «όπλο της απόλυτης καταστροφής», του Πούτιν, καθώς οι καταστροφικές δυνατότητές του είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Πρόκειται για το αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο βλήμα με την κωδική ονομασία «Poseidon (status 6)» το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τορπίλες οπλισμένες με πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πούτιν, ο «Ποσειδώνας» θα μπορεί να κινείται σε μεγάλα βάθη, είναι σχεδόν «ανίκητος» και «μπορεί να μεταφέρει τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με το Business Insider, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, σε περίπτωση σύρραξης μπορεί να έχει τεράστιο καταστροφικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες εκτιμούν ότι μια υποθαλάσσια έκρηξη των πυρηνικών κεφαλών του θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό του 2011 που είχε σαρώσει την Ιαπωνία, με κύματα ύψους ακόμα και 100 μέτρων.

Για την ώρα, ο «Ποσειδώνας» βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, ωστόσο, θεωρείται από αναλυτές στη Δύση ότι αποτελεί ένα από τα σχέδια που η Ρωσία θα επιδιώξει να υλοποιήσει τάχιστα.

Πληροφορίες: Sputnik/Business Insider

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu