• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρωσο-τουρκική προσέγγιση! Su-35 στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης (Βίντεο)

Ρωσο-τουρκική προσέγγιση! Su-35 στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης (Βίντεο)

Οι Ρώσοι «μπήκαν» μέσα στην Τουρκία!

Του Γιώργου Φαρμάκη

Το ρωσικό μαχητικό Su-35 πέταξε πάνω από τον ουρανό της Κωνσταντινούπολης και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Οι Τούρκοι απέρριψαν την αγορά του πανάκριβου αμερικανικού μαχητικού F-35, με ένα τρόπο έξυπνο θα λέγαμε. Αγόρασαν το ρωσικό αντιαεροπορικό S-400 και ταυτόχρονα φρόντισαν να προκαλέσουν τους Αμερικανούς με δηλώσεις.

Γνώριζαν τι έκαναν οι Τούρκοι όμως και στην ουσία προκάλεσαν την αποπομπή τους από το πρόγραμμα των F-35. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι το αμερικανικό μαχητικό είναι ασύμφορο:

Σε μια εποχή που Τραμπ-πούτιν ακολουθούν τα ίδια «ιδεολογικά χνάρια», ο Ερντογάν βγαίνει νικητής. Πήρε τους S-400, δεν πήρε τα ασύμφορα F-35 και τώρα οι Ρώσοι θέλουν να του πουλήσουν τα Su-35.

Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να δει τους απέναντι. Έχουμε μια Άγκυρα αναβαθμισμένη. Μπορεί να αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα (οικονομικά, εσωτερική ασφάλεια) αλλά η εξωτερική της πολιτική, είναι υποδειγματική.

Παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για να μην αναφέρουμε και τα μακρόπνοα τουρκικά σχέδια για δημιουργία πυρηνικών όπλων. Θυμίζουμε ότι οι Τούρκοι με την βοήθεια των Ρώσων χτίζουν πυρηνικό σταθμό.

Η Ελλάδα διατρέχει πολύ μεγάλο κίνδυνο!

Πηγή εικόνας: eurokinissi