• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντίστροφη μέτρηση για τους ρωσικούς S-500 που έρχονται να ανατρέψουν τα πάντα!

Αντίστροφη μέτρηση για τους ρωσικούς S-500 που έρχονται να ανατρέψουν τα πάντα!

Η Ρωσία σκοπεύει να ολοκληρώσει τις δοκιμές του υπερσύγχρονου πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-500

και να το θέσει σε λειτουργία το 2021, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας , σε πρόσφατη συνέντευξή του, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη φετινή χρονιά ως «ορόσημο» για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας του.

Πράγματι, το 2021 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον εξοπλισμό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς πέρα από τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57 και τα προηγμένα άρματα μάχης T-14 Armata, οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις θα εντάξουν τους περιβόητους S-500 στο «οπλοστάσιό» τους.

Ειδικότερα, ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας είπε ότι «το 2021 προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πυραύλων S-500» ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι οι σειριακές παραδόσεις των πυραυλικών συστημάτων S-500 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2025.

Το σύστημα πυραύλων αεράμυνας S-500
Το νέο σύστημα της ρωσικής αεράμυνας, S-500, έγινε γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Το σύστημα Prometheus είναι η πέμπτη γενιά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας που κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή ανάπτυξη εξοπλισμού αεροπορικών επιθέσεων των επόμενων 25 ετών.

Τα χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται στο σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 καθιστούν δυνατή την καταστροφή, εκτός των αεροδυναμικών και βαλλιστικών στόχων, και των υπερηχητικών όπλων όλων των τύπων και κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών στο διάστημα, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Γη.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η εμβέλεια δράσης. Σύμφωνα με πηγές, το βεληνεκές του συστήματος προσεγγίζει τα 600 χλμ. ξεπερνώντας κατά 200 χλμ. το σύστημα αεροπορικής άμυνας τέταρτης γενιάς S-400. Το S-500 έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και ταυτόχρονα να καταστρέφει δεκάδες βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα επτά χλμ. ανά δευτερόλεπτο.

(onalert)