Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε αιφνιδίως τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλισθεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Το πεζικό, η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, κυρίως οι στόλοι του Βορρά και του Ειρηνικού, θα λάβουν μέρος σε 56 τακτικά γυμνάσια σε 35 χερσαίες και 17 ναυτικές βάσεις κυρίως στις περιοχές της Μαύρης και της Κασπίας θάλασσας.
«Συνολικά, 149.755 άνδρες, 26.820 όπλα και εξοπλισμοί, 414 αεροσκάφη, 106 πλοία θα υποβληθούν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση», ανέφερε το υπουργείο.
Τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό να διασφαλίσουν «την ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας όπου υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τρομοκρατίας» και να προετοιμάσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία “Καύκασος 2020” που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα από 20 χρόνια, περηφανεύεται ότι κατάφερε να ανοικοδομήσει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, η οποία είχε πληγεί από την κρίση που ακολούθησε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης