Ρώσοι: Συνεχίζουμε την ΠΡΟΕΛΑΣΗ μας – Στο Μπακχμούτ οι σφοδρότερες μάχες

Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Ορωσικός στρατός προελαύνει κοντά στην πόλη Βουγλεντάρ, νέο θερμό σημείο του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Μόσχα έχει εντείνει την επίθεσή της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.

«Οι μονάδες μας συνεχίζουν να προελαύνουν (…). Μονάδες έχουν φτάσει στο ανατολικό τμήμα της Βουγλεντάρ και συνεχίζεται το έργο τους στα περίχωρα» σημείωσε ο Πουσίλιν, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός «είχε τον χρόνο να εδραιωθεί» στον τομέα αυτόν που έχει «μεγάλο αριθμό βιομηχανικών εγκαταστάσεων και ψηλών κτιρίων» κάτι το οποίο διευκολύνει τις αμυντικές επιχειρήσεις.

«Υποθέτουμε λοιπόν ότι ο εχθρός θα αντισταθεί» συνέχισε ο Πουσίλιν, ο οποίος αρνήθηκε ωστόσο να προβλέψει πόσο θα διαρκέσουν οι μάχες για την πόλη.

H Βουγλεντάρ, πόλη με ορυχεία, η οποία είχε 15.000 κατοίκους πριν από την ρωσική επίθεση, βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια της Μπαχμούτ, που αποτελεί άλλο θερμό σημείο του ανατολικού μετώπου.

Ο Πουσίλιν διευκρίνισε σήμερα ότι «σφοδρές μάχες» διεξάγονται κοντά στην Μπαχμούτ και ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς» για να μιλήσουν για περικύκλωση της πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα.

freepik photo

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί