Όλες οι υπό κατασκευή και οι νέες φρεγάτες και κορβέτες θα είναι οπλισμένες με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, δήλωσε ο ναύαρχος Nikolay Yevmenov, ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού, στη Διεθνή Έκθεση Ναυτικής Άμυνας στην Κρονστάνδη.
“Οι φρεγάτες υπό κατασκευή, καθώς και αυτές που σχεδιάζονται για μελλοντική κατασκευή, θα είναι οπλισμένες με πυραύλους Zircon. Οι κορβέτες θα είναι επίσης εξοπλισμένες με αυτόν τον προηγμένο οπλισμό“, είπε στο Sputnik.
Ο Zircon είναι ένας υπερηχητικός πύραυλος κρουζ με κινητήρα scramjet που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να πλήττει εχθρικά πλοία στα 9 Mach και είναι επίσης ικανός να εμπλέκει με εντυπωσιακή επιτυχία επίγειους στόχους.
Ο Ρώσος ναύαρχος τόνισε ότι αυτή η απόφαση δεν σημαίνει ότι το ρωσικό ναυτικό θα εγκαταλείψει τη χρήση των αξιόπιστων πυραύλων κρουζ «Onyx» και «Kalibr».
Αυτά τα πυραυλικά συστήματα έχουν αποδείξει την υψηλή αξιοπιστία τους σε διάφορα σενάρια.
Σε ανακοίνωσή του στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε σχέδια για έναρξη μαζικών παραδόσεων υπερηχητικών πυραύλων Zircon στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2023.
(απεμπε-EPA-The Ministry of Defence of the Russian Federation HANDOUT photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9