Ρωσικό ΥΠΑΜ για «Moskva»: «Άθικτα τα οπλικά του συστήματα, δεν έχει βυθιστεί – Ενημερώθηκε ο Πούτιν»

Η Μόσχα διαψεύδει ότι χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, «το καταδρομικό Moskva, η ναυαρχίδα του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχει βυθιστεί, ενώ η πυρκαγιά που είχε προκληθεί στο κατάστρωμα έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Ακόμα, αναφέρεται ότι «ο κύριος οπλισμός και τα πυραυλικά συστήματα του πλοίου δεν έχουν υποστεί ζημιά και οι εκρήξεις έχουν σταματήσει, ενώ το πλήρωμα έχει μεταφερθεί σε άλλα πλοία του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης του πλοίου σε ασφαλές λιμάνι, καθώς επίσης και η διενέργεια έρευνας για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η τεράστια φωτιά και οδήγησε στην εκκένωση του Moskva».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Νωρίτερα ουκρανικοί και δυτικοί ισχυρισμοί πως το ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από αντιπλοϊκούς πυραύλους και μάλιστα ενδεχομένως με τη συνδρομή (τουρκικών) drones δεν επιβεβαιώνονται από τη Μόσχα, καθώς τα τουρκικά drones δεν έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με σοβιετικούς πυραύλους.

Επίσης οποιοσδήποτε πύραυλος και μάλιστα μόνο δύο, είναι αδύνατον να περάσουν από το αντιαεροπορικό δίκτυο του συγκεντρωμένου ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας. Οπότε μάλλον πρέπει να μιλάμε για ατύχημα.

(φωτο:screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί