Ρωσικό ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ στην Ουκρανία – Κόβεται το ρεύμα και το ΝΕΡΟ – Χτυπήθηκε ΚΑΙ η αεράμυνα

Συνεχίζεται η ρωσική στρατηγική του ενεργειακού στραγγαλισμού...

Δήμαρχοι στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, την πρωτεύουσα Κίεβο και τη δυτική πόλη Λβιβ ανέφεραν σήμερα πως ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τις πόλεις τους και προκάλεσαν σειρά εκρήξεων. Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ δήλωσε πως αξιωματούχοι αποσαφηνίζουν τι έχει χτυπηθεί, ενώ ο δήμαρχος του Κιέβου Βολοντίμιρ Κλίτσκο προειδοποίησε για ενδεχόμενες διακοπές της ηλεκτροδότησης και ζήτησε από τους κατοίκους να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους.

Οι εκρήξεις συνεχίζονται αυτή την στιγμή, τα φώτα αρχίζουν να σβήνουν στις πόλεις και το νερό εξαφανίζεται σε ορισμένα σημεία. Στην παρούσα φάση είναι γνωστό ότι το μετρό έχει σταματήσει στο Χάρκοβο και στο Λβιβ, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής διοίκησης, το 90% της πόλης είναι ήδη χωρίς ρεύμα.

💥Προς το παρόν, γνωρίζουμε για εκρήξεις σε:
— Κίεβο
— Περιφέρεια Κιέβου
— Χάρκοβο
— Νικολάεφ
— Οδησσός
– Περιφέρεια Οδησσού
— Ντνεπροπετρόβσκ
— Περιφέρεια Dnepropetrovsk
— Ivano-Frankivsk
— Λβιβ
— Χμελνίτσκι
— Βίννιτσα

⚡️Διακοπή ρεύματος σε:
— Κίεβο
— Χάρκοβο
— Λβιβ
— Οδησσός
— Ζιτόμιρ
— Περιοχή Πολτάβα

💧Προβλήματα ύδρευσης σε:
— Ζαπορόζιε
— Οδησσός

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυτή την φορά, οι στόχοι δεν ήταν μόνο ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά και, προφανώς, ουκρανικές περιοχές θέσης αεράμυνας. Όπως και την προηγούμενη φορά, για να προσδιορίσουν τις θέσεις των περιοχών αεράμυνας, πρώτα οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυραύλους πλαστών στόχων και στη συνέχεια προκάλεσαν ήττα πυρός.

Αμέσως μετά την κήρυξη του αεροπορικού συναγερμού, τουλάχιστον στις περιοχές Σούμι, Ντνιπροπετρόφσκ και Οδησσό, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για να προσπαθήσουν να κρύψουν ζημιές στις υποδομές.

▪️Τουλάχιστον τέσσερις αφίξεις πυραύλων είναι γνωστές στο Κίεβο. Μια βιομηχανική επιχείρηση στην περιοχή Goloseevsky, ένα άγνωστο αντικείμενο στην περιοχή Darnytskyi και ένα σύστημα αεράμυνας S-300 της ουκρανικής αεράμυνας χτυπήθηκαν. Το μετρό δεν λειτουργεί στην πόλη, το φως έχει μερικώς χαθεί.

▪️Τουλάχιστον 5 χτυπήματα καταμετρήθηκαν στην περιοχή της Οδησσού. Ένας από αυτούς ήρθε στην θέση της αεράμυνας στην περιοχή Aleksandrovka. Η 160η Αντιαεροπορική Πυραυλική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται σχετικά κοντά στο Radostnoye.

Ένα χτύπημα καταγράφηκε στον υποσταθμό Usatovo 330 kV. Εκρήξεις ακούστηκαν και στο χωριό. Κοτόφσκι.

▪️Τουλάχιστον 5χτυπήματα στο Χάρκοβο. Οι ηλεκτρικές συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, έχουν σταματήσει τελείως στην πόλη και η θέρμανση, το ζεστό και κρύο νερό έχουν εξαφανιστεί σε ορισμένες περιοχές.

Ένας από τους στόχους πιθανότατα ήταν το CHPP-3 κοντά στο εργοστάσιο Turboatom στην περιοχή Nemyshlyansky.

Είναι πολύ πιθανό να χτυπήθηκαν τα συνεργεία Turboatom. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν τέσσερις αφίξεις πυραύλων στην περιοχή.

▪️Στο Lviv, οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν τουλάχιστον 3 αφίξεις πυραύλων, μετά τις οποίες η ηλεκτρική ενέργεια εξαφανίστηκε σχεδόν εντελώς στην πόλη, οι συγκοινωνίες δεν λειτουργούσαν.

Πάνω από την Τερνόβιτσα, κοντά στην οποία βρίσκεται το εκπαιδευτικό κέντρο Yavoriv, ​​όπου εκπαιδεύονται ξένοι μισθοφόροι, ακούστηκαν ήχοι από ρουκέτες που πετούσαν.

▪️Τουλάχιστον δύο χτυπήματα σημειώθηκαν στην περιοχή Ternopil. Στην περιοχή υπάρχει υποσταθμός Ternopilska 330 kV και μονάδα επισκευής.

▪️Τοπικές πηγές ανέφεραν εκρήξεις σε μη κατονομαζόμενη εγκατάσταση στο Νικολάεφ.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν χτυπήματα από το MLRS από το έδαφος της περιοχής Χερσώνας στο Ochakov.

▪️Κάτοικοι της περιοχής άκουσαν εκρήξεις κοντά στο Μίργκοροντ στην περιοχή Πολτάβα, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ο ομώνυμος ηλεκτρικός υποσταθμός 330 kV.

▪️Ένα χτύπημα έπληξε αντικείμενο στην περιοχή Τσερνίχιβ.

▪️Δεν υπήρξαν αφίξεις στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ, ωστόσο, οι ίδιες οι αρχές έκλεισαν το ηλεκτρικό ρεύμα λίγο πριν την μαζική επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

▪️Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για εκρήξεις στις περιοχές Zhytomyr και Chernihiv, καθώς και στο Ivano-Frankivsk.

▪️Στις περιοχές Vinnitsa, Sumy και Khmelnitsky, λειτουργούσαν τα συστήματα αεράμυνας.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί