Ρωσική «τανάλια» στο Μπακχμούτ – Μάχες στα υπόγεια του εργοστασίου AZOM – ΧΑΡΤΗΣ

Ολοκληρώνεται η περικύκλωση της πόλης.

Στην βιομηχαική ζώνη επικεντρώνονται τα τελευταία 24ωρα οι σκληρότερες μάχες μέσα και γύρω από την πόλη του Μπακχμούτ στην επαρχία του Ντονέτσκ.

Η ρωσική μισθοφορική οργάνωση «Wagner» ενίσχυσε τις θέσεις της στη βιομηχανική ζώνη και προχώρησε σε γενική έφοδο στους υπόγειους ορόφους του τεράστιου εργοστασίου «Azom».

Αναφέρεται ότι τα ορυχεία φτάνουν σε βάθος 300 μέτρων με ένα ευρέως διακλαδισμένο δίκτυο σηράγγων και τεχνικών αιθουσών. Κάτι σαν το Azovstal της Μαριούπολης, στο οποίο είχαν παγιδευτεί σαν τα ποντίκια χιλιάδες Ουκρανονατοϊκοί.

Επιπλέον, οι «μουσικοί» της Wagner αναγκάζουν τον ποταμό Μπαχμούτκα και συνεχίζουν να προελαύνουν προς το κέντρο του Αρτέμοβσκ με μάχες.

Παράλληλα με την μάχη για την εκκαθάριση του εργοστασίου-φρούριου διεξάγονται επιχειρήσεις κατάληψης των ψηλότερων κτιρίων στο κέντρο του Μπακχμούτ.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ:

«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ προέτρεψε το Κίεβο να αποσύρει μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την καταδικασμένη πόλη. Ωστόσο, η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας κατηγορεί τους δυτικούς για την κακή γνώση της «αληθινής» κατάστασης στο Αρτεμίβσκ. Ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος του ανατολικού τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εξήγησε ότι η συμμαχία απλά δεν κατανοεί τη «λογική» των ενεργειών της ουκρανικής διοίκησης.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι η ουκρανική διοίκηση έστειλε νέες δυνάμεις στο Chasov Yar (πόλη δυτικά του Μπακχμούτ), εκτός από αυτές που έφτασαν εκεί την περασμένη εβδομάδα. Είναι πιθανό ο εχθρός να προσπαθήσει να πάρει την πρωτοβουλία και να επιτεθεί στο Wagner PMC για να αποτρέψει την πλήρη περικύκλωση του Artemovsk».

https://twitter.com/i/status/1635166178523107334

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί