Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν πολυάριθμες εκρήξεις και τον βόμβο των κινητήρων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εφόρμησης.
Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε λόγο μέσω Telegram για «επίθεση του εχθρού με βαλλιστικούς πυραύλους και μαζική επίθεση με drones επίθεσης», προτρέποντας τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.
Σε εθνική κλίμακα, «οι Ρώσοι εξαπολύουν μαζικά πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών», ανέφερε η ουκρανή υπουργός Ενέργειας Σβιτλάνα Χρίντσουκ μέσω Facebook.
Στο Κίεβο, «η αριστερή (σ.σ. ανατολική) όχθη (του Δνείπερου) δεν έχει ηλεκτρισμό. Υπάρχουν επίσης προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης», ανέφερε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram, τονίζοντας πως «ο εχθρός επιτίθεται σε βασικές υποδομές» της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν μέσω Telegram, ανεπιβεβαίωτες σε αυτό το στάδιο, μπήκε στο στόχαστρο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στον τομέα αυτόν της ουκρανικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε πως δεν λειτουργούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.
Διαμερίσματα σε πολυκατοικία πήραν φωτιά, ενώ θραύσματα drones που καταρρίφθηκαν έπεσαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Η υπουργός Ενέργειας Χρίντσουκ τόνισε πως «ειδικοί παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες» των βομβαρδισμών και, «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας», θα αρχίσουν «να αποτιμούν τον αντίκτυπο της επίθεσης και το έργο της αποκατάστασης».
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξαναβάλει στο στόχαστρο τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
⚡️ Total blackout in Kiev after Russian strikes on critical infrastructure pic.twitter.com/ijIT6xQXFe
— The Other Side Media (@TheOtherSideRu) October 10, 2025
🚨BREAKING NEWS
— Aleksey Berezutski 🇷🇺🎖 (@aleksbrz11) October 10, 2025
The Glorious Russian army launched a massive attack on Kiev, causing power outages throughout the city.🇷🇺🚀🔥 pic.twitter.com/fXIzT4skky
Χειμώνας «εξαιρετικά δύσκολος»
Στη Σλοβιάνσκ, πόλη στο Ντονμπάς υπό ουκρανικό έλεγχο, ο δήμαρχος κάλεσε πρόσφατα τους πιο ευάλωτους, ιδίως οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους, να φύγουν, καθώς τα συστήματα θέρμανσης έχουν μπει στο στόχαστρο ακατάπαυστων επιθέσεων.
«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και η περίοδος του χειμώνα εξαιρετικά δύσκολη», ανέφερε ο δήμαρχος Βαντίμ Λιάχ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ζελένσκι έκανε λόγο για «μεγάλη πίεση» εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων στον τομέα του φυσικού αερίου, που μπορεί να αναγκάσει το Κίεβο να αυξήσει τις εισαγωγές.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μιχαηλίδου: Όλοι δικαιούνται ένα σπίτι να στεγάσουν τη ζωή και την οικογένειά τους
- Ωραίοι «σύμμαχοι»! Ευρωβουλευτής καταγγέλλει έκθεση της Ε.Ε. που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος
- Αυτό δήλωσε ο Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα
- Έκανε άλμα από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της Ε.Ε., Video
- «Καρφιά» Πούτιν για τα Νόμπελ Ειρήνης: «Τα δίνουν σε άτομα που δεν έκαναν τίποτα»
- Αιχμές του Λευκού Οίκου για το Νόμπελ Ειρήνης: «Βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»
- Πούτιν: «Σύντομα θα ανακοινώσουμε όπλα νέου τύπου» – Τι απάντησε για τους Tomahawk, video
- Μετά το μπλακ άουτ, χωρίς νερό έμειναν εκατομμύρια σπίτια στην Ουκρανία
- Εικόνες παρακμής στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, vid
- «Ανθρώπινο ποτάμι» στη Γάζα: Επιστρέφουν οι Παλαιστίνιοι – Σε ισχύ η εκεχειρία, vid