Νωρίτερα, είχαν κάνει λόγο για πέντε τραυματίες.
Οι τέσσερις από τους οκτώ τραυματίες χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία κι ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε μέσω Telegram ο στρατιωτικός περιφερειάρχης του Κιέβου, ο Τιμούρ Τκατσένκο.
Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο εξήγησε από την πλευρά του πως όλοι οι τραυματίες ήταν ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, στη συνοικία Νταρνίτσκι, στη μια όχθη του Δνείπερου ποταμού.
«Έκρηξη προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα από τον 6ο ως τον 11ο όροφο», περιέγραψε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram.
Στην πρωτεύουσα, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, τέθηκε σε ισχύ πολύωρος συναγερμός έπειτα από προειδοποιήσεις της πολεμικής αεροπορίας για ρωσικές επιδρομές με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης.
Η Πολωνία, χώρα μέλος του NATO που γειτονεύει με τη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε πως απογειώθηκαν εσπευσμένα δικά της και συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου.
Ανάμεσα στους στόχους της επιδρομής ήταν η πόλη Κροπιβνίτσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντρίι Ράικοβιτς, του περιφερειάρχη της περιοχής όπου υπάγεται, που πρόσθεσε πως επρόκειτο να ανακοινωθούν αργότερα πληροφορίες για το εάν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.
Το πλήρες εύρος της ρωσικής νυχτερινής επιδρομής δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









