Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμβόλαιο για την αποστολή στην Αγκυρα της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας.
«Μια αντίστοιχη συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί. Μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει την τοπική παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος (S-400 Triumf) στην Τουρκία», δήλωσε.
Ο Σουγκάγιεφ δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια, οποιαδήποτε χώρα είναι απίθανο να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf. «Το συμβόλαιο με την Τουρκία τίθεται επί του παρόντος σε εφαρμογή», πρόσθεσε.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε ωστόσο σήμερα ότι «δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες».
«Η αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με τη Ρωσία για την αγορά των S-400 περιελάμβανε ήδη δύο παρτίδες. Η αγορά της δεύτερης παρτίδας περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό και τη σχετική σύμβαση», είπε ο αξιωματούχος αυτός. «Ως εκ τούτου, δεν έχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις άξιες αναφοράς. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες», πρόσθεσε.
Η πρώτη αποστολή S-400 στην Τουρκία είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ, σύμμαχο της Αγκυρας στο ΝΑΤΟ, οι οποίες σε απάντηση επέβαλαν κυρώσεις σε τούρκους αξιωματούχους του τομέα της Αμυνας.
Ωστόσο τόσο η Δύση όσο και η Άγκυρα είχαν επιλέξει να μην τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα, με τον “Μπαϊντενόπουλο” μάλιστα να δεσμεύεται ενώπιον του Τούρκου ομολόγου ότι θα παραχωρηθούν (κάποια στιγμή στο μέλλον) νέα βελτιωμένα μαχητικά F-16.
Η Τουρκία συνεχίζει να το παίζει σε “διπλό ταμπλό” και μέχρι στιγμής βλέπουμε πως εν αντιθέσει με την Ελλάδα είναι μάλλον κερδισμένη.
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









