«Από σήμερα φροντίζουμε τα παιδιά των περιοχών Τσεμπεκίνσκιι και Γκραϊβορόνσκιι», δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ όπου βρίσκονται οι δύο περιοχές.
«Σήμερα μια πρώτη ομάδα 300 παιδιών θα σταλεί στο Βορονέζ», μια πόλη που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα πιο βορειοανατολικά και κατά συνέπεια πιο μακριά από τα ουκρανικά σύνορα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα ενόπλων από την Ουκρανία είχε διεισδύσει στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, προκαλώντας σοκ στη Ρωσία.
Έκτοτε πολλές περιοχές της περιφέρειας που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία έχουν γίνει στόχος πυρών του πυροβολικού αλλά και επιθέσεων με drones, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη σε ένα «μαζικό» πλήγμα στη μεθοριακή πόλη Τσεμπέκινο, επεσήμανε ο Γκλάντκοφ. «Η κατάσταση επιδεινώνεται», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 260 βλήματα έπεσαν χθες Τρίτη στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ. Χθες το βράδυ ο κυβερνήτης είχε δηλώσει ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τον ουκρανικό βομβαρδισμό εναντίον κέντρου εκτοπισμένων.
Αυτού του είδους τα επεισόδια αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς το Κίεβο λέει πως προετοιμάζεται για αντεπίθεση ευρείας κλίμακας με σκοπό να διώξει τον ρωσικό στρατό από τα εδάφη που κατέχει στην Ουκρανία.
Σήμερα drone έπεσε σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Ίλσκι, στην επαρχία Κρασνοντάρ, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να σημειωθούν ζημιές.
Το διυλιστήριο αυτό είχε γίνει στόχος στις αρχές Μαΐου δύο επιθέσεων με drones, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων
- Κ. Πιερρακάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας: Πώς ωφελούνται 3 στους 4 ιδιοκτήτες ΙΧ – Τι αναφέρει για αγρότες και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- 999 σκαλοπάτια προς τον «ουρανό»! Το μονοπάτι που κόβει την ανάσα (BINTEO)
- Επικοινωνία Πακιστάν-Ιράν: Το Ισλαμαμπάντ θέλει να βοηθήσει στην ειρήνευση
- Ο Βανς συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ τις προσπάθειες για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ιράν









