Η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια και την παραγωγή στην Ινδία φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων τύπου Igla-S (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ SA-24 Grinch)!
Αυτό ανακοίνωσε ο Alexander Mikheyev, γενικός διευθυντής του ρωσικού κρατικού οργανισμού αμυντικών εξαγωγών (Rosoboronexport).
Στο περιθώριο της διεθνούς εμπορικής έκθεσης Dubai Airshow 2023, ο επικεφαλής της Rosoboronexport είπε στο TASS :
«Έχουμε ήδη υπογράψει το σχετικό έγγραφο και τώρα οργανώνουμε την παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Igla-S στην Ινδία μαζί με ιδιωτική ινδική εταιρεία».
Η αγγλόφωνη ινδική καθημερινή εφημερίδα The Hindu είχε ήδη αναφέρει το 2022, επικαλούμενη αμυντικές πηγές, ότι ο Ινδικός Στρατός, ο οποίος αναζητούσε νέα φορητά συστήματα αεράμυνας για αρκετό καιρό, είχε αγοράσει «ένα μικρό αριθμό» Igla-S από την Ρωσία στο πλαίσιο έκτακτης προμήθειας τον Δεκέμβριο του 2020. Η παράδοση εκείνη την εποχή περιελάμβανε 24 συστήματα και 216 πυραύλους και εξοπλισμό δοκιμών, ανέφερε η έκθεση.
Οι πύραυλοι Igla-S μπορούν να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος ή μικρότερους εναέριους στόχους, όπως πυραύλους κρουζ. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρει ότι η Ινδία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικά συστήματα Igla με τα πιο πρόσφατα φορητά συστήματα Igla-S ως MANPADS (Man Portable Air Defense System) ως μέρος του προγράμματος VSHORAD (Very Short Range Air Defense System) για μικρής εμβέλειας αμυντικά συστήματα! Η Ινδία θέλει τώρα να αγοράσει 5.175 πυραύλους. Θα προέρχονται όλοι από την Ρωσία σε διάφορες διαμορφώσεις· 600 πύραυλοι θα κατασκευαστούν από την ινδική κρατική εταιρεία Bharat Dynamics Limited ( BDL ).
Επιπλέον, η ινδική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει επί του παρόντος περίπου 260 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 MKI τέταρτης γενιάς, τροποποιημένα για την Ινδία, εκ των οποίων περισσότερα από 220 συναρμολογήθηκαν κατόπιν άδειας από την ινδική κρατική Hindustan Aeronautics Limited (HAL )
Μια από τις πιο πρόσφατες αμυντικές κοινοπραξίες Ρωσίας-Ινδίας ήταν η παραγωγή ρωσικών όπλων Καλάσνικοφ AK-203. Η παραγωγή τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Οσμή» σκανδάλου στην «καρδιά» της Ε.Ε.: Έφοδος της αστυνομίας στην Κομισιόν
- Και δεύτερο ομοίωμα του «Βάαλ» πυρπόλησαν οι Ιρανοί, vid
- Υπ. Μεταφορών: Η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας
- Σε σοκ το Λονδίνο: 13χρονος μαχαίρωσε μαθητές – Φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»
- Οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από βάση στη Συρία
- Δένδιας: Με αυτοπεποίθηση η Ελλάδα στη σύνοδο των Υπ. Άμυνας του ΝΑΤΟ χάρη στην «Ατζέντα 2030»
- Υπόθεση Έπσταϊν: Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα στις κατοικίες πρώην πρωθυπουργού
- Σοκαριστικό ιατρικό λάθος: Παιδί κινδυνεύει να πεθάνει, λόγω λανθασμένης μεταμόσχευσης καρδιάς
- Νέες αυξήσεις τιμών στα ράφια τον Ιανουάριο
- ΗΠΑ: Το Υπ. Δικαιοσύνης “απέλυσε” ομοσπονδιακό εισαγγελέα λίγο μετά τον διορισμό του από δικαστές









