Ρωσία: Αποκρούσαμε επίθεση σε πλοίο μας – ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο

Στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέκρουσε μια ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη ενάντια σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που εκτελούσε περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που μεταφέρουν ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.

«Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα ταχύπλοα στο πλοίο Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση, σύμφωνα με την Μόσχα, συνέβη ενώ το ρωσικό πλοίο εκτελούσε την αποστολή του «θωράκισης της ασφάλειας κατά μήκος των διαδρομών των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας».

Αυτοί οι δύο αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑM, το πλοίο κατάφερε να καταστρέψει όλα τα ουκρανικά σκάφη και το ίδιο δεν υπέστη ζημιές.

Εδώ το βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό ΥΠΑΜ:

https://twitter.com/i/status/1667888465634111489

Η Ρωσία είχε αναφέρει στο παρελθόν μια παρόμοια επίθεση στις 24 Μαΐου, όταν το πλοίο περιπολίας Ivan Khours δέχτηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα από τηλεκατευθυνόμενα ταχύπλοα, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Μόσχα, κατά τη διάρκεια εκείνης της επίθεσης και αυτής σήμερα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4B «πραγματοποιούσε έρευνα στον εναέριο χώρο του κεντρικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας».

(απεμπε – scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί