Ρωσία: Απετράπη προσπάθεια Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιοχή του Μπριάνσκ

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB απέτρεψε απόπειρα Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το επεισόδιο.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία, η οποία έρχεται έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν χθες, Τρίτη.

Το AFP, που επικαλείται ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό τους, σημειώνει πως η ημερομηνία αυτού του συμβάντος δεν αναφέρεται.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ, Αλεξάντρ Μπογκομάζ, διευκρίνισε πως η απόπειρα εισβολής στο ρωσικό έδαφος από ομάδα αποτελούμενη από “έξι σαμποτέρ” πραγματοποιήθηκε στις 07:00 σήμερα.

Εκρήξεις και επιθέσεις σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, περιλαμβανομένου του Μπριάνσκ, πραγματοποιούνται σε σχεδόν καθημερινή βάση τους τελευταίους μήνες, με Ρώσους αξιωματούχους να επιρρίπτουν την ευθύνη για αυτές είτε στις ουκρανικές δυνάμεις είτε σε προσκείμενους στην Ουκρανία σαμποτέρ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμβόλαια για αγορά όπλων αξίας άνω των 400 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (4,18 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στην έκθεση όπλων Army-2023 η οποία διεξάγεται στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το TASS.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί