«Ρόμπα»: Το ιρανικό ναυτικό αναγκάζει αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο να βγει στην επιφάνεια

Σύμφωνα με το ιρανικό ναυτικό, το ιρανικό υποβρύχιο «Fateh» (Πορθητής) ανάγκασε ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο να βγει στην επιφάνεια στα στενά του Ορμούζ...

Όπως μετέδωσε ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV , ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού, υποναύαρχος Shahram Irani, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας του εντόπισαν το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο “Florida” καθώς έμπαινε σε στρατηγικά ευαίσθητη περιοχή.

Ο Ιράνι εξήγησε:

«Το αμερικανικό υποβρύχιο πλησίασε τα στενά του Ορμούζ ενώ ήταν βυθισμένο, αλλά το εγχώριας κατασκευής ιρανικό υποβρύχιο «Fateh» το εντόπισε και έκανε […] ελιγμούς για να το αναγκάσει να βγει στην επιφάνεια και να διασχίσει στα φανερά το στενό [του Ορμούζ].”


Πρόσθεσε ότι το αμερικανικό υποβρύχιο πέρασε από τα χωρικά ύδατα του Ιράν «με πλήρη σιωπή» και αφού εντοπίστηκε: «Άλλαξε καεύθυνση με στόλο συνοδείας και συνέχισε την πορεία του». Σημειώνεται ότι το « Fateh » συνόδευσε το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο στην αλλαγμένη πορεία του .

Το Φλόριντα της κλάσης Οχάιο είναι εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ο ανώτατος Ιρανός διοικητής είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εξηγήσουν γιατί παραβίασαν τους κανονισμούς σε μια βασική διεθνή πλωτή οδό.

Σύμφωνα με το RIA Novosti,  το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απέρριψε τον ισχυρισμό της Τεχεράνης ως «απόλυτα ψευδή».

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί