Ραγδαίες εξελίξεις μετά την εισβολή σαμποτέρ στο ρωσικό Μπέλγκοροντ – «Είναι Ουκρανοί», λένε οι Ρώσοι (video)

Το νομικό καθεστώς μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης εισήχθη στην περιοχή του Μπέλγκοροντ μετά τη διείσδυση Ουκρανών σαμποτέρ, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Για τους σκοπούς της διασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, το νομικό καθεστώς μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που θεσπίζει ειδικά μέτρα και προσωρινούς περιορισμούς έχει εισαχθεί στην περιοχή του Μπέλγκοροντ από σήμερα», έγραψε ο κυβερνήτης στο κανάλι του στο Telegram.

Για την περίοδο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης έχουν εισαχθεί διάφορα μέτρα και περιορισμοί, από ελέγχους ταυτότητας ατόμων μέχρι αναστολή λειτουργίας επικίνδυνων εγκαταστάσεων παραγωγής και οργανισμών που χρησιμοποιούν εκρηκτικές, ραδιενεργές, χημικές και βιολογικά επικίνδυνες ουσίες, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης είπε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι μια ουκρανική ομάδα ανατρεπτικών/αναγνωριστικών είχε διεισδύσει στην περιοχή Graivoronsky της περιφέρειας Belgorod. Ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα για την εκδίωξη των Ουκρανών σαμποτέρ από το ρωσικό έδαφος και την καταστροφή τους και ότι η Ρωσία έχει επαρκείς δυνάμεις και δυνατότητες στην περιοχή αυτή.

Όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) και η Υπηρεσία Συνοριακής Φρουράς ενημέρωσαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την διείσδυση των Ουκρανών σαμποτέρ στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί