Στην Τανάγρα έφτασαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα γαλλικά μαχητικά αναχώρησαν ώρα 09:25 τοπική (ώρα Ελλάδος 10:25) από το Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης.
Με το μήνυμα «Γεράκια καλωσήρθατε στο σπίτι σας» υποδέχθηκε η 114 Πτέρυγα Μάχης τα νέα μαχητικά που θα ενταχθούν στο «οπλοστάσιο» της Πολεμικής Αεροπορίας: «Τα νέα “Γεράκια” προσεγγίζουν την 332 Μοίρα και ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου» είπε ο Αρχηγός Σχηματισμού στον Πύργο Ελέγχου, με την έκφραση «Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον» να σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ελληνική ΠΑ.
Επειτα από απ’ ευθείας πτήση δύο ωρών, τα δικινητήρια γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην βάση τους, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.
Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, τα έξι Rafale πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου πέρασαν στις 12:22.
ΔΕΙΤΕ LIVE:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- Εμφάνιση – έκπληξη του Χάρι και της Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland, vid
- Χειροπέδες σε 32χρονο αλλοδαπό για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες στο Αιγάλεω