Η συγκεκριμένη δοκιμή προέκυψε από την ανάγκη του Ναυτικού και της Αεροπορίας των ΗΠΑ να έχουν ένα ακόμα όπλο αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος στη φαρέτρα τους.
Ο SM-6 αναπτύχθηκε για χρήση από τα συστήματα κάθετων εκτοξευτών των πλοίων επιφανείας με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση εισερχόμενων στόχων και δευτερεύων αποστολή την προσβολή στόχων επιφανείας. Ο πύραυλος έχει βάρος 900 κιλά και αναπτύσσει ταχύτητα 4 Mach και μπορεί να τοποθετηθεί στα F/A-18 Super Hornet στις θέσεις 3, 4, 8 και 9, στα Super Hornet Block II στις θέσεις 4,8,9 δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση εφόσον υπάρχουν οι εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων. Αντίθετα, στη νέα έκδοση Block III η οποία έχει σύμμορφες δεξαμενές και άλλη τοποθέτηση όπλων, οι θέσεις 4,8 κ 9 είναι ελεύθερες για να δεχθούν ένα πύραυλο SM-6.
Η προσπάθεια των Αμερικανών να προσθέσουν στο οπλοστάσιο των F/A-18 Super Hornet όλων των εκδόσεων τον εν λόγω πύραυλο, γίνεται τόσο λόγω των υψηλότερων κινηματικών επιδόσεών του αλλά και για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στις εμβέλειες απέναντι στους αντίστοιχους πυραύλους αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς των Ρώσων και των Κινέζων αφού οι πύραυλοι αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς ΑΙΜ-120 D αφού δεν έχουν την εμβέλεια να καλύψουν το κενό. Ο SM-6 με εμβέλεια 130 χλμ. Θα καλύψουν αυτό το κενό ενώ τα Hornet θα μπορούν να βάλουν με ακόμα ένα όπλο κατά στόχων επιφανείας αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντιπλοϊκός πύραυλος
Το αν είναι αποδοτική η χρήση του συγκεκριμένου πυραύλου από αεροσκάφη καθώς έχει αρκετό βάρος και χρειάζονται αλλαγές σε αρκετά αεροσκάφη, είναι ζήτημα που θα φανεί στη συνέχεια αφού πρόκειται περισσότερο για πατέντα παρά για ενδεδειγμένη λύση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ισόβια στον 50χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2024
- Νέο χτύπημα Μητσοτάκη στο TikTok: “Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών – Στο 1,10 ευρώ / λίτρο το πετρέλαιο”
- Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία
- Κ. Πιερρακάκης: Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών
- Το Ιράν χαιρετίζει την εκεχειρία μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα
- Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, πριν το ταξίδι Ζελένσκι στις ΗΠΑ για τους Tomahawk
- «Σκάσε»: Η Πελόζι ξέσπασε ενώπιον ρεπόρτερ, vid
- Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη: «Να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για τον Τραμπ», vid
- Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν τον θάνατο του επικεφαλής του στρατού τους