στην πρώτη πυραυλική επίθεση προς το εβραϊκό κράτος μετά από την επιδρομή των ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.
«Δύο από αυτές τις (τέσσερις) ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ‘Σιδηρούς Θόλος’», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς να διευκρινίζει αν οι άλλοι δύο πύραυλοι έπληξαν την ισραηλινή επικράτεια. Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μετέδωσε πως οι δύο άλλες ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.
Σειρήνες ακούστηκαν σε ισραηλινά χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.
Τον Νοέμβριο, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή που σκότωσε έναν ανώτατο αξιωματούχο της Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση απάντησε εκτοξεύοντας περισσότερους από 450 ρουκέτες στο Ισραήλ, η πλειονότητα των οποίων αναχαιτίστηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.
Σε συνέχεια, ο ισραηλινός στρατός έπληξε θέσεις της Ισλαμικής Τζιχάντ, σε θανατηφόρες επιδρομές που προκάλεσαν το θάνατο 30 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μελών αυτής της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Ένας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι οι σημερινές πυραυλικές επιθέσεις ήταν οι πρώτες με στόχο το Ισραήλ έπειτα από την έναρξη του έτους, τις πρώτες δηλαδή μετά από τη δολοφονία του Σουλεϊμανί.
Η Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα καταδίκασε την αμερικανική επιδρομή που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό, χωρίς όμως να καλεί σε εκδίκηση.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
- Κορυδαλλός: Σοκαριστική επίθεση σε 26χρονη – Οδηγός μηχανής τη γρονθοκόπησε για να της πάρει το πορτοφόλι
Κύρια Θέματα

















