Πρώτη βολή ΑΙΜ-120 από F-16 V της USAF

Το βασικό στοιχείο ενός μαχητικού αεροσκάφους είναι τα όπλα του και αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα εκείνους που εμπλέκονται στο τι αεροσκάφος θα επιλέξουν, είναι τα όπλα που μπορεί να φέρει. Τα F-16V (Viper ή F-16 Block 70/72) είναι η πιο σύγχρονη έκδοση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών και η Ελλάδα θα αναβαθμίσει συνολικά 84 αεροσκάφη στον […]

Το βασικό στοιχείο ενός μαχητικού αεροσκάφους είναι τα όπλα του και αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα εκείνους που εμπλέκονται στο τι αεροσκάφος θα επιλέξουν, είναι τα όπλα που μπορεί να φέρει.

Τα F-16V (Viper ή F-16 Block 70/72) είναι η πιο σύγχρονη έκδοση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών και η Ελλάδα θα αναβαθμίσει συνολικά 84 αεροσκάφη στον εξελιγμένο αυτό τύπο με το πρώτο αεροσκάφος να βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ για να κατασκευαστεί ως πρωτότυπο, να μεταφερθεί ύστερα στις Η.Π.Α. για πιστοποίηση των συστημάτων και έπειτα να επιστρέψει ώστε με τον ίδιο τρόπο να αναβαθμιστούν και τα υπόλοιπα.

Πραγματοποιήθηκε στη βάση Robins στην πολιτεία της Georgia των Η.Π.Α. η επιτυχής πρώτη βολή ενός πυραύλου αέρος-αέρος AIM-120, με το αεροσκάφος να είναι εξοπλισμένο με το νέο ραντάρ AESA APG-83. Το αεροσκάφος είχε επίσης αναβαθμισμένο το λογισμικό του με το νέο Operational Flight Program (OFP) M-series 7.2+ το οποίο εγκαταστάθηκε με επιτυχία από την τεχνική ομάδα στα αεροσκάφη του τύπου και επιτρέπει τον εξοπλισμό του αεροσκάφους και με τα Standoff όπλα όπως το JASSM ενώ υποστηρίζονται και ακόμα 40 βελτιώσεις για τον τύπο. Το λογισμικό αυτό θα μπορεί να εγκατασταθεί και στα F-16 προηγούμενων εκδόσεων δηλαδή τα Block: 40/42/50/52 από αυτό το μήνα.

Η είδηση είναι σημαντική καθώς τα τα ελληνικά Viper θα λάβουν την ίδια αναβάθμιση με αποτέλεσμα να μπορούν αν φέρουν τους πυραύλους αέρος-αέρος ΑΙΜ-120 αυξάνοντας την ισχύ των μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο πόλεμο. Άγνωστο ή καλύτερα, απίθανο είναι οι Η.Π.Α. θα θέλουν να αποδεσμεύσουν για την Ελλάδα τα Stand off βλήματα AGM-158 JASSM τα οποία θα καθιστούσαν τα F-16V ικανά για στρατηγικά πλήγματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί