• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προς αναβάθμιση των F-16 C/D Block 50 θα προχωρήσει η Πολεμική Αεροπορία – video

Προς αναβάθμιση των F-16 C/D Block 50 θα προχωρήσει η Πολεμική Αεροπορία – video

Μετά την απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας να εκσυγχρονίσει τα 84 F-16 Block 52 των οποίων ο εκσυγχρονισμός προχωρά κανονικά με βάση της ενημερώσεις στη Βουλή του ΥΠΕΘΑ, υπήρχαν ερωτήματα που αφορούσαν το γεγονός ότι η Αεροπορία δεν είχε συμπεριλάβει στο πακέτο αναβάθμισης και τα 38 Block 50 και ότι είναι χαμένη ευκαιρία να μην αναβαθμιστούν.

Από ότι φαίνεται, η Αεροπορία έχει οριστικοποιήσει την απόφασή της για αναβάθμιση των F-16 C/D Block 50 στο επίπεδο Block 50+ Advanced χρησιμοποιώντας τα απάρτια που θα προκύψουν των υπό αναβάθμιση των F-16 V καθώς θα αφαιρεθούν από αυτά και θα δύναται να εγκατασταθούν στα Block 50.  Η εισήγηση θα κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να προωθηθεί στην αρμόδια επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας της Βουλής.

H εργασία αυτή θα είναι δυνατή καθώς υπάρχει ήδη ένα πρωτότυπο Block 50+ Advanced το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των Block 52+ και Block 52+Advanced. H εργασία αυτή είναι επομένως γνωστή και ήδη δοκιμασμένη οπότε η αναβάθμιση των υπολοίπων αεροσκαφών θα μπορέσει να γίνει σχετικά γρήγορα. Με το πρωτότυπο F-16 V να αποστέλλεται για δοκιμές στις Η.Π.Α. τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο του 2021 για τις απαραίτητες δοκιμές, θα αρχίσει και η αναβάθμιση των υπολοίπων αεροσκαφών  στην Ε.Α.Β. όπου θα εισέρχονται 8-12 μαχητικά το χρόνο. Με τα απάρτια που θα βρίσκονται από αυτά θα προχωρά και η αναβάθμιση των Block 50+ Advanced.

Μέχρι το 2026-27 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει στο δυναμικό της 84 F-16 V και 38 F-16 C/D Block 50+ Advanced, ένα σύνολο 122 αεροσκαφών με υψηλές δυνατότητες και διασύνδεση μέσω των Link 16.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.