Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια προάστια του Κιέβου, λίγες ώρες μετά την πυραυλική επίθεση στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, τα ξημερώματα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις νέες εκρήξεις.
Συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από νέο ρωσικό βομβαρδισμό, σημείωσαν παράλληλα δημοσιογράφοι του AFP.
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωνε λίγο νωρίτερα σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.
Γίνεται “για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (…) καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του NATO”, σημείωσε εξάλλου σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο Κλίτσκο, ο οποίος μετέβη στο σημείο που επλήγη μερικές ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 28 και 30 στη Μαδρίτη.
Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, μισή ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Something very big exploded in Kiev this morning pic.twitter.com/UL26zcY3zg
— Dr.Snekotron (@snekotron) June 26, 2022
We are now at 6 consecutive hours of Russian missiles strikes (dozens) on military targets in Kiev.
— The Eurasianist ☦️ (@Russ_Warrior) June 26, 2022
Amazing display of strength. pic.twitter.com/8bhQvrUkmj
Kiev, the result of a missile strike by Russia.pic.twitter.com/1yFViFyhDY
— Altavista 🇪🇺🇺🇦 (@na_intel) June 26, 2022
⚡14 Russian missiles hit military targets in Kiev this morning. pic.twitter.com/4wqyj1eXY2
— The Eurasianist ☦️ (@Russ_Warrior) June 26, 2022
MISSILE ATTACKS IN #KIEV
— UkraineNews (@Ukraine66251776) June 26, 2022
Huge explosions reported at this hour in the capital of Ukraine. #Kyiv #UkraineRussiaWar #Donbass pic.twitter.com/fneZjomGdU
“Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε εννιαώροφο κτίριο”, ανέφερε παράλληλα η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.
Ως συνήθως οι ουκρανικές πηγές αναφέρουν ψέματα, ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε στόχους αμάχων στο Κίεβο και κάνουν λόγο αποκλειστικά για χτυπήματα σε πολυκατοικία εννέα ορόφων.
H AΛΗΘΕΙΑ
Ωστόσο, δεν αναφέρουν ότι ακριβώς πίσω από αυτό το σπίτι βρίσκεται το αμυντικό εργοστάσιο Artem, το οποίο παράγει κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος-αέρος και βλήματα πυροβολικού. Η φωτογραφία δείχνει τι βγήκε μέσα από τα εργαστήρια του εργοστασίου.

Τα γεγονότα του χτυπήματος στο εργοστάσιο δείχνουν ότι το χτύπημα στόχευε ειδικά στο Artem και ένας πύραυλος αεράμυνας έπληξε το εννιάροφο κτίριο, όπως συνέβη, για παράδειγμα, στην Οδησσό ή στο Κίεβο.

scr