Προώθηση F-16 στην Ουκρανία – ΒΙΝΤΕΟ

Σε έκθεση αμυντικού υλικού που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην Ουκρανία, το περίπτερο της Lockheed Martin καλυπτόταν από τη διαφήμιση του μαχητικού F-16 Block 70/72 το οποίο οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να διαθέσουν προς αγορά από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία διαθέτει ρωσικής προέλευσης μαχητικά και προφανώς μετά το 2014 αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα συντήρησής τους αφού οι Ρώσοι έχουν κόψει τις σχέσεις μαζί τους στον αμυντικό τομέα. Πρόθεση των Ουκρανών είναι να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Su-27 Flanker και τα MiG-29 Fulcrum που διαθέτει η αεροπορία τους και είναι ο κορμός των μαχητικών που διαθέτουν.

Η έκδοση που θα προτείνεται στην Ουκρανία δεν είναι άλλη από τη Block 70/72 η οποία βρίσκεται ήδη σε παραγωγή με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ταϊβάν να έχουν παραγγείλει μαχητικά αεροσκάφη του τύπου με τη Lockheed Martin να ψάχνει νέους πελάτες για τη νέα έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους.

Επιπλέον, η Lockheed  δήλωσε στους Ουκρανούς ότι προτίθεται να αναλάβει και τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων αεροσκαφών για λογαριασμό των Ουκρανών εφόσον το επιθυμούν. Αυτό αν γίνει στα υπάρχοντα αεροσκάφη είναι δύσκολο, εκτός αν εννοούν την αγορά μεταχειρισμένων F-16 από τρίτη χώρα και την αναβάθμισή τους πακέτο με αυτή για λογαριασμό των Ουκρανών με το αντίστοιχο κόστος βέβαια.

To NATO θα προσπαθήσει σταδιακά να αντικαταστήσει σημαντικά συστήματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών της Αεροπορίας της για να απεξαρτηθεί από τα ρωσικής προέλευσης μαχητικά και υλικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί