Προετοιμάζονται για κάτι;;; Άσκηση πυρηνικής και βιολογικής άμυνας στη Ρουμανία με συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Η Ρουμανία θα φιλοξενήσει μια πολυεθνική άσκηση με την υποστήριξη της ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ για την προστασία από χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές απειλές, με την ονομασία Resolute Eagle, στις 8 Ιουνίου, δήλωσε την Τρίτη το ρουμανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 «Η πολυεθνική άσκηση χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής άμυνας Resolute Eagle θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στο Κοινό Εθνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στην [κοινότητα] Cincu της κομητείας Μπρασόβ», ανέφερε το υπουργείο στον ιστότοπο. Η άσκηση επικεντρώνεται στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και στην οικοδόμηση αμυντικής εμπειρογνωμοσύνης. Περίπου 70 Ρουμάνοι, Γάλλοι και Πολωνοί στρατιώτες με 14 οχήματα τακτικής θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.

Μια γαλλική διμοιρία χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής άμυνας θα αναπτυχθεί στο Cincu ως μέρος μιας πολυεθνικής ομάδας μάχης για πρώτη φορά και θα παρέχει απολύμανση του προσωπικού και του εξοπλισμού εντός της ομάδας. Η Ομάδα Μάχης του NATO Forward Presence Battlegroup στη Ρουμανία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022 και αποτελείται από στρατεύματα από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. 

Ο σκοπός της ομάδας μάχης είναι να αποτρέψει και να υπερασπιστεί την ανατολική πλευρά της συμμαχίας. Ο σημερινός οπλισμός του περιλαμβάνει ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί