• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προετοιμασίες… πολέμου! Ευθεία επίθεση Βρετανών κατά Μόσχας, vid

Προετοιμασίες… πολέμου! Ευθεία επίθεση Βρετανών κατά Μόσχας, vid

Τεταμένο το κλίμα παρά τις προσπάθειες διαρκούς ειρήνευσης…

Ο υπουργός Άμυνας της Βrετανίας, Ben Wallace, έκανε λόγω για αύξηση των στρατιωτικών μέσων του Ηνωμένου Βασιλείου, επικαλούμενος την απειλή ρωσικών υποβρυχίων και πλοίων. Ο Γουάλας κατηγόρησε την Μόσχα ότι στοχεύει σκόπιμα την Βρετανία με τις «επιχειρήσεις» της, δείχνοντας πως παράλληλα με τις προσπάθειες παγκόσμιας… ειρήνευσης, διεξάγονται ετοιμασίες παγκοσμίου πολέμου.

Μάλιστα, την κατονόμασε ως τον υπ’ αριθμό έναν κίνδυνο κατά της Βρετανίας.

Μιλώντας στην Telegraph, ο Wallace επαίνεσε τις νέες προσθήκες στο Πολεμικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες είπε ότι θα το επαναφέρουν στον χάρτη ως στρατιωτική δύναμη. Συγκεκριμένα, ο Wallace αναφερόταν στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth κόστους 3 δισεκατομμυρίων λιρών που, μαζί με το HMS Prince of Wales, βρίσκεται στον πυρήνα της βρετανικής ομάδας μάχης, η οποία θα κατευθυνθεί στην νότια κινεζική θάλασσα. Επιπλέον οι Βρετανοί εξοπλίζονται με νέα πυρηνικά όπλα.

Ο Wallace, σύμφωνα πάντα με την Telegraph, κατηγόρησε την Ρωσία για «τακτική αποστολή πλοίων στην Βρετανία», τα οποία περικυκλώνουν την χώρα.

«Έχουμε δοκιμάσει την αποκλιμάκωση, δοκιμάσαμε μεθόδους, αλλά προς το παρόν, έως ότου η Ρωσία αλλάξει την στάση της, είναι αρκετά δύσκολο να δούμε πού θα πάμε», ισχυρίστηκε ο Wallace.

Η Μόσχα, σύμφωνα με τον Γουάλας, ξεκίνησε «μια σειρά επιχειρήσεων, [με στόχο] σκόπιμα την Βρετανία», παρόλο που δεν ανέλυσε το πώς αυτές οι φερόμενες απειλητικές επιχειρήσεις έχουν θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Βρετανών.

Αυτό που οι περισσότεροι καταλαβαίνουν είναι πως, δυστυχώς, οι λεγόμενες περιφερειακές δυνάμεις και υπερδυνάμεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πολέμου, ο ένας με αφορμή την απειλή του άλλου.