Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, υποσχέθηκε ότι ο κινεζικός στρατός θα φτάσει σε «παγκόσμιας κλάσης πρότυπα» μέχρι το 2027, όταν θα γιορτάζει τα εκατό χρόνια του. Τον ισχυρισμό έκανε στην εναρκτήρια ομιλία του στο 20ο Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) θα εντείνει την εκπαίδευση των στρατευμάτων και θα ενισχύσει την ετοιμότητα μάχης σε όλα τα επίπεδα, είπε ο Σι στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.
«Θα ενισχύσουμε την οικοδόμηση του Κόμματος σε γενικές γραμμές στις λαϊκές ένοπλες δυνάμεις για να διασφαλίσουμε ότι θα υπακούν πάντα στις εντολές του Κόμματος» , είπε.
Σύμφωνα με τον Σι, θα δημιουργηθούν θεσμοί εντός του PLA (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) για την βελτίωση της πολιτικής εργασίας, την ενίσχυση της διοίκησης, την ενίσχυση της πειθαρχίας και την καταπολέμηση της διαφθοράς στις τάξεις του.
Το να έχεις έναν ικανό στρατό είναι ένα στρατηγικό καθήκον για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής κοινωνίας στην Κίνα, επέμεινε ο Σι, προσθέτοντας ότι «η εθνική ασφάλεια είναι το θεμέλιο της εθνικής αναζωογόνησης».
Ωστόσο, επανέλαβε ότι το Πεκίνο δεν θα επιδιώξει ηγεμονία στην διεθνή σκηνή, καθώς η χώρα απορρίπτει κάθε μορφή πολιτικής εξουσίας και παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Η χώρα προσπαθεί για « θετική αλληλεπίδραση» με άλλους σημαντικούς παράγοντες προκειμένου να επιτύχει ειρηνική συνύπαρξη και σταθερότητα, ισχυρίστηκε.
Η Κίνα έχει σήμερα τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς στρατιώτες, ναυτικούς και αεροπόρους. Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης κατέταξε επίσης τη χώρα ως τον δεύτερο μεγαλύτερο πωλητή όπλων στον κόσμο.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακές εικόνες: Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης εκτοξεύει λάβα σε νέα έκρηξη
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ ΑΙ με τον «ναρκομανή» Ζελένσκι στις ΗΠΑ που έχει γονατίσει το διαδίκτυο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο: Λεωφορείο παρέλαβε τους επιβάτες
- Το μυστηριώδες βουητό που «δεν θα έπρεπε να υπάρχει» σε πόλη των ΗΠΑ
- Νετανιάχου: «Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας»
- «Φρικιαστικό και ακαλαίσθητο»: Αντιδράσεις για το κτίριο που είναι αφιερωμένο στον Ομπάμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης, όσο και αν επιχειρεί επικοινωνιακά να παρουσιάσει ότι η κυβέρνησή του είναι «δίπλα στον πολίτη», αποτυγχάνει παταγωδώς
- Σοκ στην Κίνα: Γυναίκα ξύπνησε από κώμα και αποκάλυψε ότι ο φίλος της…την κακοποιούσε!
- Αστυνομικός αρπάζει σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου από διαδηλώτρια, vid
- Απατεώνες βγάζουν περιουσία πουλώντας θαυματουργές προσευχές που δημιουργούνται από ΑΙ!