Προειδοποίηση Κίνας – Τα όπλα ετοιμάζονται μετά από έγγραφο «ΦΩΤΙΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη του Reuters δείχνει τι έρχεται...

Εσωτερικό έγγραφο του κινεζικού κράτους προειδοποιεί πως το Πεκίνο αντιμετωπίζει μεγάλο κύμα αντιπάθειας, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει την Κίνα σε παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

Το έγγραφο παρουσιάστηκε, τον περασμένο μήνα, στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ από το υπουργείο κρατικής ασφάλειας, όπως αποκαλύπτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, συμπεραίνεται πως η Κίνα αντιμετωπίζει, παγκοσμίως, ένα πρωτοφανές αίσθημα εχθρότητας, εξαιτίας του κορωνοϊού. Τέτοιο εχθρικό κλίμα είχε να αντιμετωπίσει η Κίνα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, από το 1989 και την εξέγερση της πλατείας  Τιενανμέν που οδήγησε στην αιματηρή καταστολή της.

Συνεπώς, αναφέρεται στο έγγραφο, η Κίνα πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο, αυτό δηλαδή μιας ένοπλης αναμέτρησης με τις ΗΠΑ, η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε παγκόσμιο πόλεμο.

Από την πλευρά της, η Δεξιά, όπως διαβάσατε πριν από λίγο, οξύνει την ρητορική της κατά της αριστερής Κίνας, η οποία αποτελεί το νέο ανάχωμα της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, που χρησιμοποιεί, εκ των πραγμάτων, τον υπαρκτό, αλλά όχι τόσο φονικό, κορωνοϊό, προκειμένου να επιβάλλει μέτρα περιορισμού στον πλανήτη.

Μετά τους Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πομπέου από τις ΗΠΑ, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας του εξίσου δεξιού Τζόνσον δήλωσε πως η Κίνα θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Το Πεκίνο πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες τις οποίες μοιράσθηκε με τις άλλες χώρες αναφορικά με το ξέσπασμα της πανδημίας, όμως η εξέταση του ρόλου της θα πρέπει να γίνει αργότερα, δήλωσε σήμερα ο Μπεν Γουάλας, που ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με την υπό τις ΗΠΑ κοινοπραξία υπηρεσιών πληροφοριών Five Eyes, η Κίνα είπε ψέματα σχετικά με τον κορωνοϊό. 

Ερωτηθείς από τον ραδιοσταθμό LBC, αν η Κίνα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο γρήγορα γνωστοποίησε στον κόσμο την έκταση της κρίσης, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Πιστεύω πως πρέπει».

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλοι τους βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί! Ένα λάθος βήμα αρκεί, προκειμένου να επέλθει παγκόσμια λαίλαπα, την οποία η Κίνα ουδόλως αποκλείει.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες, η κρίση στις σχέσεις Αμερικής – Κίνας κλιμακώθηκε με ένα μικρής έντασης, αλλά μεγάλης σημασίας, ναυτικό επεισόδιο στην Νότια Σινική Θάλασσα (ΕΔΩ).

Το σκάφος αμφίβιας επίθεση USS America, συνοδευόμενο από τα αντιτορπιλικά USS BARRY και USS BANKER HILL, σκάφη αντιβαλλιστικής άμυνας, πραγματοποίησαν αυτό το διάστημα ασκήσεις ετοιμότητας και περιπολίες σε αμφισβητούμενα ύδατα μεταξύ της Μαλαισίας και της Κίνας. Την Τρίτη, 28 Απριλίου, το κινεζικό ναυτικό σήκωσε στους αιθέρες μαχητικά αεροσκάφη και κινητοποίησε πολεμικά πλοία, προκειμένου να απομακρύνει από την περιοχή ένα από αυτά τα πλοία, κάνοντας λόγο για «προκλητικές ενέργειες».

Δείτε τους Αμερικανούς και Κινέζους να ετοιμάζονται:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί