«Προ των πυλών της σύγκρουσης»! Όσα δεν μας είπαν για το Αιγαίο, το κυνήγι των τουρκικών πλοίων

Ο άγνωστος πόλεμος παράλληλα με την επιτήρηση του Oruc Reis

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ζήσει στο πετσί τους αυτό που πολλοί λένε «προ των πυλών της σύγκρουσης».

Φρεγάτες, Πυραυλάκατοι, Κανονιοφόροι και κάθε είδους Ελληνικού Πολεμικού πλοίου μπορεί να είχαν πολεμική διάταξη σχεδόν πενήντα ημέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παρακολουθούσαν μόνο τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου!!!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μόχθησαν και για την εκδίωξη των Τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα Εθνικά χωρικά ύδατα. Το βάρος έπεσε κυρίως στα πλοία Επιτήρησης, τις Κανονιοφόρους, αλλά και στα Ταχέα Σκάφη, τις Πυραυλακάτους.

Βροντερό «παρών» έδωσε και το Λιμενικό, το οποίο βρισκόταν πάντοτε απέναντι σε ακταιωρούς αλλά και τουρκικά ψαράδικα τα οποία μέσα στον Αύγουστο έσπασαν το κοντέρ σε παραβιάσεις, θέλοντας να προσεγγίζουν τα Ελληνικά ακριτικά νησιά.

Η μικρή Τουρκική αρμάδα που συνόδευε το Oruc Reis είχε διάταξη απλής κι όχι πολεμικής συνοδείας, ωστόσο, την ίδια ώρα στο Αιγαίο εξελισσόταν ο άγνωστος πόλεμος της υπεράσπισης των Εθνικών Χωρικών, ανάμεσα από τα Ελληνικά νησιά και νησίδες Υδάτων.

Διαβάζουμε στο hellasjournal:

Την μια ώρα τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν «ταμπουρωμένα» στα δικά τους βράχια και την επόμενη στιγμή εμφανίζονταν και πολλές φορές αιφνιδίαζαν τα τουρκικά πλοία απομακρύνοντάς τα πέραν των 6 ναυτικών μιλιών, από τα χωρικά ύδατα δηλαδή.

Και εκεί οι Τούρκοι έδειξαν γι’ άλλη μια φορά την ιδιαίτερα προκλητική τους στάση διότι πάντοτε επιχειρούσαν κατά τους πλόες τους να προσεγγίζουν τα Ελληνικά νησιά, αγνοώντας τα χωρικά ύδατα.

Παραβίασαν 625 φορές τα χωρικά ύδατα σ’ έναν μήνα

Παρατηρώντας τους αριθμούς, οι οποίοι λένε πάντοτε την αλήθεια, βλέπουμε ότι μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Τουρκία έχει ανέβει κατά πολύ τα σκαλοπάτια των προκλήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι καταγραφές από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα που αφορούν τις παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαν αποσταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών κι αφού εξετάστηκαν και εκεί, δημοσιεύτηκαν αναδεικνύοντας ότι η Τουρκία αμφισβητεί με τις πράξεις της τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Οι πυραυλάκατοι του ΠΝ εκτός από το Αιγαίο καθ’ όλη τη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης βρέθηκαν και στη Μεσόγειο, κοντά στις Ελληνικές φρεγάτες. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Μεσούσης της Ελληνοτουρκικής κρίσης, από τις 10 Αυγούστου όταν κλιμακώθηκε η ένταση μέχρι το τέλος του μήνα Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα ουσιαστικά κυνηγούσαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία τα οποία 625 φορές παραβίασαν τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Μάλιστα ο αναλυτικός πίνακας του ΓΕΕΘΑ μαρτυρά και κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς ο έως τώρα αριθμός των παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων έχει φτάσει σχεδόν τον συνολικό των παραβιάσεων, πιο κοντά από τα 6 ναυτικά μίλια του 2019.

Δηλαδή τα τουρκικά πλοία από τον Ιανουάριο του 2020 έως την 31η Αυγούστου έχουν παραβιάσει τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα 2108 φορές. Τις 365 ημέρες του 2019, ολόκληρη τη χρονιά δηλαδή ήταν 2202. Με αυτά τα στατιστικά στοιχεία καταλαβαίνει κανείς ότι η Άγκυρα οδεύει για νέο ρεκόρ παραβιάσεων στη θάλασσα.

Με πληροφορίες από hellasjournal

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί